ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Eπιστολή Προέδρου ΔΣΑ στο Yπουργείο Δικαιοσύνης για την συζήτηση προδικαστικής υπόθεσης στο Δικαστήριο ΕΕ, σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες

Με απαντητική επιστολή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Β. Αλεξανδρής αναλύει τους σοβαρούς νομικούς λόγους για τους οποίους, προσήκει, όπως επισημαίνει, η συμμετοχή της Ελληνικής Δημοκρατίας στην ανοιγείσα δικαστική διαδικασία στο Δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης(Δ.Ε.Ε), μετά από Προδικαστικό ερώτημα του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Βελγίου(C-543/14), σχετικά με την επιβολή Φ.Π.Α στις δικηγορικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την επιστολή, η παρέμβαση της Ελλάδος στην εκκρεμή υπόθεση υπέρ της εξαίρεσης των δικηγορικών υπηρεσιών από το καθεστώς ΦΠΑ, επιβάλλεται  για την υπεράσπιση της συνταγματικής μας τάξης και την διαφύλαξη του δικαιώματος δικαστικής προστασίας. 
 Οπως τονίζεται στην επιστολή, "η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, δηλαδή σε μιά υπηρεσία που ενέχει τα στοιχεία του λειτουργήματος και δεν αποτελεί απλή επιλογή ή πολυτέλεια, αλλά καθοριτικό παράγοντα για την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας και αναγκαία συνθήκη για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, αυξάνει την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη που επιθυμεί να ασκήσει το συνταγματικώς και υπερνομοθετικώς κατοχυρωμένο αυτό δικαίωμά του".

http://www.dsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου