ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Δ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

   ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, Τ.Κ. 661 00
Τηλ.: 25210 - 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ: 25210 - 55332, 55455
http://www.dsdr.gr         e-mail: info@dsdr.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                                Δράμα 24-2-2015
                                                                                                Αριθ. Πρωτ.


Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η




ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Βαρουφάκη


ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ:          α. στον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση
                                                β. στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο



Κύριε Υπουργέ,

Παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει μήνας από την ημέρα των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, όσοι είχαν αναλάβει την βασική ευθύνη και το καθήκον της διενέργειας αυτών (Δικηγόροι, Δικαστές, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Υπάλληλοι κλπ.) ως Αντιπρόσωποι της Δικαστικής Αρχής, Έφοροι, αλλά και οι Γραμματείς και Διερμηνείς αυτών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το επίπονο έργο τους κατά τρόπο υποδειγματικό, παραμένουν έως σήμερα χωρίς τη λήψη της αποζημίωσης για το έργο τους όπως αυτή ορίστηκε με την ΚΥΑ  824/13.1.2015 (ΦΕΚ Β’ 24) των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών περί «Καθορισμού του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια των  Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους».
            Όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Σας, η γραφειοκρατική διαδικασία για την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων, σύμφωνα με την ως άνω ΚΥΑ, έχει ολοκληρωθεί εδώ και ημέρες, χωρίς όμως η ανωτέρω Υπηρεσία να είναι σε θέση να προσδιορίσει, ούτε κατά προσέγγιση έστω, την ημερομηνία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης. Η επεξεργασία των στοιχείων, σημειωτέον, έχει γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο με προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, την ταχεία ολοκλήρωσή της.
            Κ. Υπουργέ, δεδομένου του γεγονότος ότι η σχετική πίστωση είναι ήδη εγκεκριμένη, ενώ λόγω των φορολογικών και ασφαλιστικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα, η οικονομική κατάσταση των Δικηγόρων της Δράμας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, όπως και των λοιπών συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, με τις ανωτέρω αναφερόμενες ιδιότητες, βρίσκεται σε οριακό σημείο επιβίωσης, καθίσταται σαφές ότι, η περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή της ως άνω ειδικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αυτής, πέραν του γεγονότος ότι θα καταστεί παντελώς αδικαιολόγητη, θα επιφέρει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες σε ανθρώπους που με κόστος, διεκπεραίωσαν άψογα μια διαδικασία, η οποία αποτελεί την κορυφαία στιγμή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, αυτή των εκλογών.
            Κ. Υπουργέ, δεδομένων των ανωτέρω, σας καλώ όπως μας γνωρίσετε την ημερομηνία καταβολής της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους ως άνω δικαιούχους και σε κάθε περίπτωση να προβείτε σε όποιες ενέργειες κρίνετε απαραίτητες για την άμεση καταβολή αυτής, επιτρέψτε μου δε συμπληρωματικά να σας επισημάνω ότι η καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης πριν τη διενέργεια των εκλογών σε όλους τους δικαιούχους αυτής, πρόταση την οποία επανειλημμένα έχουν καταθέσει οι Δικηγόροι της χώρας δια των αρμοδίων συνδικαλιστικών τους οργάνων, θα επέλυε το πρόβλημα πριν τη γέννησή του.  

Με τιμή
Αναστάσιος Μ. Πούλιος
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου
Δράμας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου