ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δ.Σ.Α.: Αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων

Κατόπιν επανειλημμένων επικοινωνιών με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών και νεότερης ενημέρωσης σχετικά με το ζήτημα της τακτοποίησης των αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων, για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014, ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα εξής δεδομένα:
Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκε η εξόφληση σε 8.500 περίπου δικαστικούς αντιπροσώπους και γραμματείς, των οφειλομένων αποζημιώσεων στους υποδειχθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση υπάρχουν περί τις 1.600 εκκρεμότητες για την καταβολή αποζημιώσεων δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων, οι οποίες παραμένουν υπό επεξεργασία εξαιτίας ποικίλης υφής (π.χ. παράλειψη προσκόμισης του ειδικού εντύπου για πληρωμή στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία κ.ά  ή αποστολής αυτού στη ΓΓΠΣ). Προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να πραγματοποιηθεί η καταβολή στους συγκεκριμένους δικαιούχους, ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, έχει ξεκινήσει κύκλο συνεννοήσεων με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα αυτό, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει, και δηλώνει, ότι παραμένει στη διάθεσή του για να συνδράμει στη επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου