ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εκλογές ΔΣΑ: Ο Βασίλης Αλεξανδρής νέος πρόεδρος

Θριαμβευτική νίκη πέτυχε ο νέος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Βασίλης Αλεξανδρής έναντι του απερχόμενου προέδρου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου.

Με το πρωτοφανές ποσοστό του 70,67% (5.755 ψήφοι) έναντι ποσοστού 29,33% (2.388 ψήφοι) σημειώνεται αλλαγή σελίδας στον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας.

Ο κ. Αλεξανδρής εμφανώς ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα αμέσως μετά την καταμέτριση του 100% των ψήφων  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αγαπητοί συνάδελφοι. Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν ειναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα ειναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν ειναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Ειναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πανε σε άλλη εποχή. Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστουν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θελουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπεια μας. Την απόφαση αυτή θελουμε να την πάρουμε και την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς. Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε κάθε τροπο την αυτοτέλεια μας. Θελουμε και μπορούμε απο αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης. Σας ευχαριστώ πολύ».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Αλεξανδρής κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς αλλά στον δεύτερο γύρο υποστηρίχθηκε και από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και η φιλική του σχέση με τον συνάδελφό του κ.Βασίλη Παπαστεργίου ο οποίος δεν αντιτάχθηκε στην εκλογή του. Αντίθετα ο απερχόμενος πρόεδρος «χρεώθηκε» τα μέτρα της κυβέρνησης, φορολογική ή ασφαλιστικά, με τα οποία δεν συμφώνησαν οι δικηγόροι και τα οποία, πάντως, σε μεγάλο βαθμό επιβλήθηκαν από την τρόικα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Βασίλης Αλεξανδρής έλαβε ποσοστό 34,76% (ψήφους 3.906) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ έλαβε ποσοστό 23,14% (ψήφους 2.600).

Η δήλωση του Γ. Αδαμόπουλου
Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας.
Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απόρροια δικών μας λαθών, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής.
Στη φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι' αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και της παρείχαν την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δυνάμωσαν τη φωνή του Συλλόγου, ανεξαρτήτως χροιάς.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και υποστήριξαν την ανανέωση της εντολής μας. Η τιμή που μας έκαναν, απέναντι στο ρεύμα της εποχής, είναι κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Σ' εκείνους που έδωσαν έναν υπέροχο αγώνα για τις ιδέες και τις κοινές αξίες μας, θα χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη. Οφείλουν και δικαιούνται να έχουν το κεφάλι ψηλά.
Από την υπεύθυνη θέση που μας έταξε η δικηγορική οικογένεια, θα είμαστε -εγώ και οι συνεργάτες μου- παρόντες και στη νέα εποχή».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου