ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΑΠΟΧΗ 19 ΚΑΙ 20-3-2014

  Α Π Ο Χ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, στις 17 Μαρτίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων  - μελών του από τα καθήκοντά τους στις 19.03.2014 και 20.03.2014, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:
α) Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κύμης, το οποίο έχει σοβαρότατο πρόβλημα στατικότητας, ενώ παράλληλα στερείται στοιχειωδών αναγκών (θέρμανση, τουαλέτα), και η Πολιτεία απαιτείται να επιληφθεί άμεσα των προβλημάτων του κτιρίου αυτού.
β) Τη μη πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, που από πλευράς εκδίκασης υποθέσεων είναι έκτο σε ολόκληρη τη χώρα, και τη μη πρόβλεψη των απαιτούμενων οργανικών θέσεων (Προέδρων Εφετών και Εφετών) στο Εφετείο Ευβοίας, ελλείψεις που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων αυτών.
γ) Την  έλλειψη προσωπικού στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, καθώς και στο Εφετείο Ευβοίας, η οποία δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία τους και καθιστά αναγκαία την άμεση και κατεπείγουσα ενίσχυση του δυναμικού των δικαστικών υπαλλήλων.
δ) Την απαράδεκτη ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), το οποίο πρέπει άμεσα να καταργηθεί.
ε) Τα εξωφρενικά μεγάλα ποσά των παραβόλων Δημοσίου (π.χ. για κατάθεση μήνυσης, έφεσης κλπ.), τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθούν, δεδομένου του ότι λειτουργούν ανασταλτικά για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.
      Επιπλέον, καταγγέλλουμε τη γενικότερη δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Δικαιοσύνη και ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει σε υλοποίηση των προτάσεων του δικηγορικού σώματος, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης.
                                                      ΕΚ. ΤΟΥ Δ.Σ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου