ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια κατατρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, όπως αυτή που σημειώθηκε σήμερα με την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στα Δικαστήρια της Κορίνθου.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς όλοι θυμόμαστε, μεταξύ πολλών άλλων, τη δολοφονία συμπολίτη μας και το βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμη πριν από ένα χρόνο, στο κτήριο 9 του Πρωτοδικείου Αθηνών, την πρόσφατη τρομοκρατική απόπειρα που σημειώθηκε στο κτήριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων καθώς και τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο εισαγγελικού λειτουργού στη Λάρισα, που είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν δεκάδες σπίτια και καταστήματα.
Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, τέτοια γεγονότα καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων φύλαξης στους χώρους των Δικαστηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς (δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απλοί πολίτες).
Ωστόσο, όποια κι αν είναι η «δικαιολογία» των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, η «τυφλή βία» που αντιστρατεύεται την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας δεν μπορεί παρά να βρίσκει απέναντί της όλους τους ευσυνείδητους και δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την ιδεολογική, πολιτική ή κομματική τοποθέτηση του καθενός.
Γιατί η «τυφλή βία» όχι μόνο δεν μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση κανενός προβλήματος αλλά, αντιθέτως, επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, δεδομένου και του γενικότερου κλίματος λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Με πλήρη συνείδηση ότι θύμα μίας τέτοιας επίθεσης μπορεί ανά πάσα στιγμή να είναι οποιοσδήποτε συλλειτουργός στην απονομή της Δικαιοσύνης ή απλός πολίτης, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δικαστικούς λειτουργούς και στους συναδέλφους του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, καλώντας για ακόμα μια φορά την Ελληνική Πολιτεία να λάβει, όπως έχει υποχρέωση, όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από πράξεις βίας ή από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, προκειμένου οι δικαστικοί λειτουργοί να είναι σε θέση να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου είχε ζητήσει τη φρούρηση των Δικαστηρίων, πλην όμως η Πολιτεία ουδέποτε ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου