ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ρουπακιώτης προς δικαστές: Μην επιδεικνύετε τη μέγιστη αυστηρότητα υπό τις παρούσες συνθήκες

Παρότρυνση προς τους δικαστικούς να αφουγκραστούν την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και να μην επιδεικνύουν την μέγιστη αυστηρότητα. απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινιάζοντας το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να είναι όρθιοι και οι άλλες εξουσίες οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο τους.
Το νέο υπερσύγχρονο δικαστικό μέγαρο της Βέροιας, η κατασκευή του οποίου αποτέλεσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, εγκαινίασε την Παρασκευή το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το νέο δικαστικό μέγαρο, «στολίδι» της πόλης αλλά και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η υλοποίησή του αποτελεί «σταθερή αναφορά στο γίγνεσθαι του δικαστικού σώματος». Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα, τόνισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει το μισό προϋπολογισμό, σε σχέση με πριν από τρία χρόνια και υπό τις παρούσες συνθήκες «προσπαθούμε να καλύψουμε όποιες ανάγκες επιβάλλεται». 

Στο πλαίσιο της αναφοράς του στην οικονομική κρίση δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις μειώσεις που υπέστησαν οι δικαστικοί λειτουργοί. «Έχουν το δικό τους πρόβλημα. Υπέστησαν την κακουχία», παρατήρησε. Τους κάλεσε όμως να αρθούν στο ύψος τους, διατηρώντας στο ακέραιο το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού σώματος. «Σε όλες τις εποχές οι δικαστές πρέπει να είναι όρθιοι και οι άλλες εξουσίες οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο τους», είπε. Παράλληλα όμως, τόνισε την ανάγκη οι δικαστές να αφουγκραστούν την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και να μην επιδεικνύουν την μέγιστη αυστηρότητα. 

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, υπογράμμισε ότι το νέο δικαστικό μέγαρο θωρακίζει τη δικαιοσύνη στην Βέροια, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες ζητούν ταχύτητα και ποιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Παρόντες στα εγκαίνια, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ήταν ακόμη, o υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, βουλευτές της Ημαθίας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δημοτικές αρχές της Βέροιας και άλλων περιοχών της Ημαθίας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι κ.ά. 

Το νέο δικαστικό μέγαρο, που βρίσκεται στην είσοδο της μακεδονικής πόλης (από την Εγνατία Οδό) και λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, καταλαμβάνει συνολική έκταση 10.200 τ.μ., ενώ αναπτύσσεται σε τέσσερις υπέργειους ορόφους και δύο υπόγειους χώρους. Το συνολικό κόστος κατασκευής ανήλθε σε 9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. Οι υπηρεσίες που στεγάζει είναι το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και το Δικαστήριο Ανηλίκων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου