ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστέλλεται για τη χρήση 2011 η υποχρέωση των Δικηγόρων να υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ κατάσταση με τις έγγραφες συμφωνίες

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20§7 του Ν. 3943/2011, όλες οι έγγραφες συμφωνίες, που τυχόν συνάπτει ο Δικηγόρος με εντολείς του, θα υποβάλλονται από αυτόν με κατάσταση στη Δ.Ο.Υ. της περιφέρειας της επαγγελματικής του έδρας έως την 20η Φεβρουαρίου κάθε έτους (για τις έγγραφες συμφωνίες του προηγούμενου έτους), στη δε κατάσταση αυτή θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο Α.Φ.Μ. του κάθε εντολέα, η δικηγορική υπηρεσία που παρασχέθηκε και η συμφωνηθείσα αμοιβή.
Οι ανωτέρω διατάξεις ρητώς προβλέπουν την έκδοση Υ.Α., που θα καθορίζει τον τύπο, το περιεχόμενο και τον τρόπο υποβολής της ως άνω κατάστασης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. 
Για τις έγγραφες συμφωνίες, που αφορούν στη χρήση 2011, η προθεσμία υποβολής τους μέσω διαδικτύου παρατάθηκε αρχικώς έως 28-09-2012 με την ΠΟΛ. 1043/2012. 
Εντούτοις, έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί η Υ.Α., η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα, που αναφέρονται ανωτέρω, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η υποβολή. 
Κατόπιν τούτων, με την ΠΟΛ. 1186/2012 ορίζεται ότι αναστέλλεται η ανωτέρω υποχρέωση για τη χρήση 2011.
Κατά συνέπεια, οι Συνάδελφοι δεν υπέχουν καμιά σχετική υποχρέωση να υποβάλουν χειρόγραφα κατάσταση εγγράφων συμφωνιών και τυχόν αυτοσχέδια υποδείγματα τέτοιας καταστάσεως, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 http://www.dsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου