ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - 600 ΕΥΡΩ ΑΜΟΙΒΗ !!!

Το ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως ορίστηκε να είναι το ύψος της αμοιβής των ασκούμενων δικηγόρων στα δικαστήρια, σύμφωνα με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Σύμφωνα με αυτή την υπουργική απόφαση οι ασκούμενοι δικηγόροι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μέρος της πρακτικής τους άσκησης -ως και 6 μήνες- στο πολιτικό και στο διοικητικό Εφετείο καθώς επίσης στο Πρωτοδικείο ή στην αντίστοιχη Εισαγγελία όπου εδρεύει ο Δικηγορικός Σύλλογος στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.
Τα εξάμηνα προγράμματά τους θα ξεκινούν κάθε 16 Σεπτεμβρίου και 16 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο αριθμός των ασκουμένων που προβλέπεται να κάνουν την πρακτική τους στα δικαστήρια είναι 625 άτομα ανά εξάμηνο (σύνολο δηλαδή 1.250 άτομα τον χρόνο). Στην περίπτωση που οι προβλεπόμενες θέσεις συμμετοχής είναι περισσότερες, τότε θα γίνεται κλήρωση από επιτροπές που θα απαρτίζονται από εκπροσώπους του οικείου δικηγορικού συλλόγου, εκπροσώπους δικαστηρίων και εκπροσώπους ασκούμενων δικηγόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δυνατότητα των δικηγόρων να πραγματοποιούν μέρος της άσκησής τους στα δικαστήρια, ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών του νομικού κόσμου, αφού πλέον οι ασκούμενοι θα συμβάλλουν στην ταχύτερη διεκπεραίωση του ογκώδους έργου της Δικαιοσύνης. Παράλληλα -όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- μ΄ αυτό τον τρόπο και οι ίδιοι οι ασκούμενοι δικηγόροι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες από την επαφή τους με τα δικαστήρια, αλλά επιπροσθέτως θα εξοικειώνονται και με την καθημερινή τους λειτουργία.
ΓΚ. ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου