ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΧΟΥΝ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΠΑΤΡΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΧΙΟΥ, ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ

Πάτρα,   27 Ιουνίου 2011


Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, που υπονομεύει το μέλλον και την ανεξαρτησία της χώρας με την εκποίηση οργανισμών δημόσιων κοινωνικών αγαθών και γενικά δημόσιας περιουσίας.
Η αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, που εκφράζονται μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους και τα ογκώδη συλλαλητήρια, δείχνει την εναντίωσή τους στη συστηματική συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, στην οικονομική εξαθλίωση και στην απώλεια της κοινωνικής συνοχής.
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών θεωρεί ότι με την υπερψήφιση των παραπάνω νόμων απειλούνται τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, η εύρρυθμη λειτουργία της Διοίκησης και υποθηκεύεται το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
Οι Δικηγόροι Πατρών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011.
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου  αποφάσισε σήμερα, ομόφωνα, την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 28.6.2011 και Τετάρτη 29.6.2011 εκφράζοντας την αντίθεσή του για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου,
Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη. Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις οι οποίες θα κρίνονται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Κ. ή από τον αναπληρωτή του:
 α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφές – λήξη προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεις
δ) αναστολές πλειστηριασμού και εκτέλεσης αποφάσεων
Κόρινθος, 25 Ιουνίου 2011
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                         Η Γενική Γραμματέας
Παναγιώτης Αθ. Νικολόπουλος           Παναγιώτα Επιβατινού
www.ethemis.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αποφάσισε ομόφωνα οι Δικηγόροι Καλαμάτας να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 28 & 29 Ιουνίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση σε βάρος του λειτουργήματος του δικηγόρου αλλά και για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)



www.eleftheriaonline.gr



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταγγέλλει τα νέα άδικα και ανάλγητα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και τον εφαρμοστικό αυτού νόμο, που φέρονται προς ψήφιση στη Βουλή.
Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. Για άλλη μια φορά καταδικάζονται σε πτώχευση οι μικρομεσαίοι και γενικά οι μη προνομιούχοι, τη στιγμή που οι αρχιτέκτονες της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας είναι στο απυρόβλητο, έχοντας το θράσος να εμφανίζονται ενίοτε ως σωτήρες!
Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας με ομόφωνη απόφαση κηρύσσει αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Τρίτη και την Τετάρτη 28 & 29 Ιουνίου 2011 και καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις αντίδρασης.

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Στεφανίδης
Ο Γραμματέας
Αλέξανδρος Σιάμκουρης

www.e-florina.gr



ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ!
Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2011 17:38
Σήμερα, σε κάθε εργαζόμενο, επαγγελματία, επιστήμονα και δικηγόρο, σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας τίθενται κρίσιμα ερωτήματα: Θα δεχθεί και πάλι να φορολογούνται άγρια οι μη έχοντες και να προστατεύονται σκανδαλωδώς οι μεγάλες εταιρείες και οι τράπεζες; Θα επιτρέψει να ιδιωτικοποιηθεί ο τόπος του, ο φυσικός του ...........
πλούτος, οι υποδομές του; Όχι μόνο γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς κοινωνικής οργάνωσης. Αλλά γιατί αν ξεπουληθούν, ιδιωτικοποιηθούν και καταργηθούν όλα αυτά δεν μένει τίποτα στη χώρα και το λαό της. Αυτά προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» για έναν ολόκληρο λαό. Ήδη σήμερα καθιστούν περιττή τη νεολαία μας καταδικάζοντάς τη στην ανεργία και τη μετανάστευση.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, αναπόσπαστο κομμάτι της χιακής κοινωνίας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετέχει στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις στις 28 και 29 Ιουνίου με αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

skouzekaifilonos.gr

Οι Δικηγόροι της Άρτας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 28 και 29 Ιουνίου 2011. Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και εναντίωσης για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης  και του εφαρμοστικού νόμου, που υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας και οδηγεί τους έλληνες πολίτες με ταχύτατους ρυθμούς στην απόγνωση και την εξαθλίωση, ενώ πλήττουν ανεπανόρθωτα και τον ρόλο των δικηγόρων ως ελεύθερων επαγγελματιών και την απονομή της Δικαιοσύνης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας συμμετέχει στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες, δηλώνοντας την συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και τη νεολαία που ασφυκτιούν σε συνθήκες ανεργίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

www.ethemis.gr

Οι Δικηγόροι Γιαννιτσών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και εκδηλώνοντας την εναντίωσή τους στη συστηματική συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, στην οικονομική εξαθλίωση και στην απώλεια της κοινωνικής συνοχής.
                                                       Γιαννιτσά 27 Ιουνίου 2011
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος Ξυνίδης         Χρήστος Τανάσκος

www.dsgian.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου