ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΝΕΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ;

Νέες τροποποιήσεις στις διατάξεις του νόμου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων εξετάζει η κυβέρνηση με χρονικό όριο τον Ιούνιο όταν και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, κοινοτικά όργανα πιστεύουν ότι μέσω του νόμου δεν ανοίχτηκαν ισχυρά κλειστά επαγγέλματα και ότι άλλαξαν οι περιορισμοί χωρίς να δίνεται οριστικό τέλος στο θέμα.
Μάλιστα τονίζουν την ανάγκη σύμπλευσης με το Μνημόνιο που ορίζει ρητά την άρση ελάχιστων αμοιβών, περιθωρίων κέρδους, γεωγραφικών και άλλων περιορισμών καθώς η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να δώσει και άλλη παράταση χρόνου.
Ένας ακόμη λόγος που προκαλεί αντίδραση της Τρόικας είναι η διαχείριση από την κυβέρνηση των μη κλειστών επαγγελμάτων που πρέπει να απελευθερωθούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Τα συγκεκριμένα επαγγέλματα δεν οριοθετήθηκαν από την κυβέρνηση γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς ποια είναι.
Ακόμη, τα κοινοτικά όργανα πιστεύουν ότι οι διατάξεις είναι πολύ ασαφείς και υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορούν οι επιχειρηματίες να κάνουν άμεση έναρξη τον Ιούνιο, ενώ ανέτοιμα είναι και τα ενιαία κέντρα εξυπηρέτησης.
Τον Ιούνιο αναμένεται να καταργηθούν:
Η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος.
Οι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων
Οι προβλέψεις απαγόρευσης διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικής δυνατότητας διάθεσης είδους αγαθών και η επιβολή ή η απαγόρευση ασκήσεως επαγγέλματος με ορισμένη εταιρική μορφή.
http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου