ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΠΕΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕ

Την Τρίτη 12 Απρίλη στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Δικανικών Μελετών και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, διοργάνωσαν Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο «Η Ελληνική κρίση. Για μια νέα θεσμική Μεταπολίτευση».
Ο καθηγητής πολιτικής δικονομίας, Κ. Μπέης, κατά την τοποθέτησή του, (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο εδώ), προέβη σε αυτοκριτική λέγοντας πως «όντως άργησα και μάλιστα πολύ να πλημμυρίσω από την οφειλόμενη αγανάκτηση».
Εκτόξευσε δε, βαρύτατες αιχμές, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, λέγοντας «πως αποβαίνει κατώτερος της αποστολής του όταν βλέπει ότι δεν τηρείται η συνταγματική τάξη», αναφερόμενος στην επιλογή του να μην αναπέμψει το Μνημόνιο, λόγω της μη ψήφισής του από τα 3/5 της Βουλής, βάσει των άρθρων 28 παράγραφος 2 και 42 παράγραφος 1 του Συντάγματος!
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Κασιμάτης, κατά την τοποθέτησή του (μπορείτε να τη δείτε σε βίντεο εδώ), χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση ως ένα κείμενο «εκτός Συντάγματος, εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας, εκτός διεθνούς δικαίου» καθώς δεσμεύει όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία από μετρητά μέχρι το φυσικό πλούτο.
Χαρακτήρισε δε, αντισυνταγματικές και τις περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο, εκφράζοντας την «απογοήτευσή» του για την «πρωτοφανή» εισήγηση του ΣτΕ, που θεωρεί συνταγματικές τις εν λόγω περικοπές! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «πολιτική εισήγηση» που υιοθετεί πολιτικές απόψεις της Κυβέρνησης και της ΕΕ!
Προσέθεσε δε, πως η μη- κύρωση και επικύρωση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, παραβίασε επίσης το Σύνταγμα! Υπενθυμίζεται, πως η δανειακή σύμβαση αν και έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις 4 Ιούνη του 2010, εντούτοις δεν έχει εισέλθει στα όργανα της Βουλής (επιτροπές, ολομέλεια κλπ) προς κλυρωση από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!!!
 iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου