ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης
...........................

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, που συνήλθε την Δευτέρα 17-5-2010, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους έως και την Δευτέρα 31-5-2010 και ενέκρινε ψήφισμα με το ακόλουθο περιεχόμενο:
1. Εκφράζει την αντίθεση των μελών του στο Ν. 3844/2010, με τον οποίο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2006/123 της Ε.Ε., χωρίς να έχει προηγηθεί με τους δικηγόρους η επιβεβλημένη διαβούλευση λόγω της ιδιαίτερης φύσης του λειτουργήματός μας και ιδίως σε ό,τι αφορά τη συνδρομή λόγων δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη διατήρηση των υφισταμένων διατάξεων.
2. Εκφράζει την αντίθεση των μελών του στο Ν. 3845/2010 και το Παράρτημα IV αυτού, με τον οποίο συνδέονται άμεσα τα ελάχιστα όρια των αμοιβών, η διαφήμιση και η ελεύθερη μετακίνηση των δικηγόρων μέσα στην Ελλάδα με την εκταμίευση του δανείου από το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται, η υλοποίηση αυτών των προβλέψεων θα ελεγχθεί από το ΔΝΤ στον πέμπτο απολογισμό, οπότε οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (τέλος Ιουνίου 2011).
3. Εκφράζει την αντίθεση των μελών του στην επερχόμενη απρόσωπη και εμπορευματοποιημένη άσκηση της δικηγορίας, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ελληνικών και ξένων δικηγορικών γραφείων και εταιριών. Η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών και τα άλλα μέτρα προωθούνται μεθοδευμένα από τους ίδιους κύκλους, αλλά και από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και μεγάλες επιχειρήσεις που ευνοούνται από την εξέλιξη αυτή. Χιλιάδες δικηγόροι, κυρίως νέοι, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια εκτός δικηγορικού επαγγέλματος.
4. Αξιώνει από την κυβέρνηση την υιοθέτηση έκθεσης αξιολόγησης που να διατηρεί πς υφιστάμενες ρυθμίσεις του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
5. Θεωρεί ότι στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία (πρωτοφανείς περικοπές στις απολαβές των μισθωτών και των συνταξιούχων) η αύξηση των ελαχίστων αμοιβών μας με την πρόσθετη επιβάρυνση του Φ.Π.Α. (23%) θα προκαλέσει εύλογη κοινωνική αντίδραση κατά του δικηγορικού κόσμου και θα τον απομονώσει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, εξέλιξη που ασφαλώς θα ικανοποιήσει όσους συστηματικώς απαξιώνουν τον λειτουργηματικό ρόλο μας.
Άλλωστε με την επερχόμενη κατάργησή τους θα εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα και μόνον οι εισπρακτικές ανάγκες του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του κλάδου για αύξηση των ελαχίστων αμοιβών είχε συνδεθεί άμεσα με την ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ Φ.Π.Α, επ' αυτών,
6. Θεωρεί ότι η με ημερομηνία 17-5-2010 απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστονίδη στην επιστολή που του απηύθηνε ο πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Παξινός «περί δεσμεύσεώς του σε ό,τι αποτέλεσε αντικείμενο συνεννοήσεώς του με την Ολομέλεια των Προέδρων την 26-4-2010, την οποία δεν επηρεάζουν δημοσιεύματα του τύπου και δημοσιογραφίες εκτιμήσεις» επιδιώκει για μία ακόμη φορά να εφησυχάσει και να αποπροσανατολίσει τον κλάδο, που τελεί δικαίως σε αναστάτωση όχι βεβαίως μόνον για το ζήτημα των ελαχίστων αμοιβών, αλλά και για όσα έχουν ήδη νομοθετηθεί και δρομολογηθεί εις βάρος του.
7. Επαναλαμβάνει το αίτημα να συγκληθεί αμέσως και κατεπειγόντως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα «Συντονισμός Κινητοποιήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων σχετικά με τις ρυθμίσεις των Ν. 3844/2010 και Ν. 3845/2010»,
8. Καλεί την Κυριακή 23-5-2010 στην Κατερίνη σε σύσκεψη τους Δικηγορικούς Συλλόγους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθώς και όποιον άλλον Σύλλογο επιθυμεί να συμμετάσχει, προκειμένου να συντονισθούν εγκαίρως οι νομικές - δικαστικές αντιδράσεις μας κατά των μέτρων.

Κατερίνη 18.5.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου