ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

«Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» του Στ. Κοντονή κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣτΕ

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η 33η τακτική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς, κατά την ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι πρόβλημα το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα  από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες».
Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή του είπε:
«Μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας, ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση Δικαιοσύνης και κυβέρνησης. Είδα όμως  την αντιπαράθεση αυτή να αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
»Καταγγέλλω από το βήμα αυτό τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά. Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια. Χρειάζεται ενότητα», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη. Οι δικαστικές αποφάσεις, θέλει δεν θέλει κανείς, πρέπει να γίνονται σεβαστές γιατί αυτό ορίζει το Σύνταγμα. Τη δημοκρατική νομιμοποίησή μας μάς την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια παρουσία μου, κύριε υπουργέ, ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας».
Αντιπαράθεση Κοντονή και με τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων
Λίγο νωρίτερα, αντιπαράθεση υπήρξε και με τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Δημήτρη Ασπρογέρακα, όταν ο υπουργός έκανε λόγο για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, υπονοώντας την καθυστέρηση της έκδοσης του βουλεύματος με εμπλεκόμενο τον Ευάγγελο Μαρινάκη.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε όλα. Υπάρχουν προβλήματα όταν ένα βούλευμα κάνει να εκδοθεί πάνω από ένα χρόνο από όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέδωσε την πρόταση. Το κρίσιμο βούλευμα περίμενε η κοινωνία πάνω από 13 μήνες. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές της δικαιοσύνης. Πρωτόγνωρο να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΓΕΛΕΩΝ: «Δεν υπήρξε πρόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων. Φέρτε μας ένα νόμο και θα καταθέσουμε αυτά  που πρέπει. Οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί θα καταθέσουν όλα όσα πρέπει ενσυνειδήτως».
Όσο για τις δικαστικές αποφάσεις που καθυστερούν, όπως επεσήμανε ο Σταύρος Κοντονής, ο Δημήτρης Ασπρογέρακας είπε:
«Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από δικαστή να προχωρήσει γρήγορα στην έκδοση βουλεύματος, πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο και να αξιολογήσει όλα τα πραγματικά περιστατικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε και μειοψηφία. Υπήρξε και η άλλη άποψη».
Παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Αυτό που ισχύει για όλους πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τους δικαστικούς. Δεν είπε η κυβέρνηση ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς θέλησαν να κρύψουν παράνομα προϊόντα. Αυτό είναι ερμηνεία. Δεν κάναμε δίκη προθέσεων, ούτε είπαμε ότι υπάρχουν επίορκοι δικαστές. Αυτά είναι μακριά από την κυβέρνηση».
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου