ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2017

Συνεχής ενημέρωση
Εναρξη 54 παρόντες 9 απόντες
Βαλεργακης ιστορικη αναδρομη της καταρτισης και ψηφισης του Κωδικα Δικηγορων απο 2011. Αντιθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή ή ερμηνευτικη προσπαθεια αρκει ο Κωδικας.


Πούλιος Δραμα: να αποσυρθει το θεμα και μονο η συζητηση μας εκθετει. Αλλα ειναι τα προβληματα των συλλογων.
Δελμουζος Αμφισσα: εκτρωμα η απαγορευση που καθιερωσε ο Κωδικας.
Να αποσυρθει το θεμα.
Ζαναρα Χιος: η αλλαγη αποψεων ειναι θεμιτη. Απο Μαρτιο εχει τεθει το θεμα. Πρεπει να ερμηνευθει η διαταξη ως ισχυουσα μετα το 2017.
Σαρρης Ροδος: ο Κωδικας ειναι νομος και πρεπει να τηρηθει. Μονο με τροποποιηση του Κωδικα υπαρχει δυνατοτητα παρατασης θητειων.
Μακρυγιαννης Λαμιας. Ο νομος ειναι σαφης και δεν χρηζει ερμηνειας. Η διαταξη οταν ψηφισθηκε κριθηκε πρωτοποριακη και ηταν σαφης κανενας τοτε δεν εξεφρασε αντιρρησεις.
Στεφανιδης Φλωρινα: υπαρχει προβλημα αλλιως δεν θα το συζητουσαμε. Οταν τεθηκε το 2012 την αντιμετωπισαμε ως πρωτοποριακη. Δεν ειναι ξεκαθαρο αν η διαταξη καταλαμβανει και τη θητεια που ετρεχε το 2013. Προβλημα το timing. 2 μηνες πριν τις εκλογες δεν πρεπει να προβουμε σε ερμηνεια.
Μουδριανακης Ρεθυμνο: ο χρονος που ερχεται το θεμα ειναι οντως προβληματικος. Υπαρχει προβλημα στους μικρους συλλογους. Η διαταξη δεν μπορει να ισχυσει αναδρομικα. Θεματα συνταγματικοτητας του περιορισμου τωβ θητειων. Οι Προεδροι δεν μπορουν να μην ανακηρυξουν υποψηφιους αφου οι θητειες δεν υπαγονται στα κωλυματα των υποψηφιων.
Καριπογλου Σερρων:οχι σε ερμηνεια δεν μπορει οι Προεδροι να δεσμευτουν με ερμγνεια απο Ολομελεια
Υφαντης Αγρινιο: οταν ψηφιστηκε ο Κωδικας κανεις δεν αντεδρασε. Η ερμηνεια θα οδηγησει σε απαξιωση των 4 ετων που προηγηθηκαν. Θα κατηγορηθουμε για ιδιοτελεια. Συμφωνω με Πουλιο
Σιντορης Θεσπρωτια: ακαιρο χρονικα το ζητημα. Οχι πριν τις εκλογες.
Τσιοτσιας Κοζανης: δεν νομιμοποιειται η Ολομελεια να παρει ερμηνευτικη αποφαση. Κινδυνος να κριθει υστεροβουλη η οποια αποφαση. Να μην παρουμε αποφαση.
Μαρκου Ναξου: ουδεις αναντικαταστατος. Οι μικροι συλλογοι εχουν προβλημα ελλειψης υποψηφιοτητων. Προβλημα στις διαταξεις που αφορουν τα ορια θητειων. Χρηζουν ερμηνειας.
Παπακος Πατρας: 2 χρονια συνεδριαζε η νομοπαρασκευαστικη επιτροπη του Κωδικα. 4 ολομελειας εγιναν για τον Κωδικα. Διαφωνιες υπηρξαν αλλα γι αυτο το θεμα δεν υπηρξε καμια. Η πεποιθηση ηταν οτι οι απο το 2011 Προεδροι δεν μπορουν το 2017 να θεσουν υποψηφιοτητα. Τιθεται την τελευταια στιγμη. Καμια αποφαση δεν πρεπει να ληφθει. Θα το κρινουν τα δικαστηρια τελικα.
Κυπρουλης Αμαλιαδα: η Ολομελεια δεν μπορει να ερμηνευσει νομικη διαταξη. 1 μηνα πριν την ανακηρυξη των υποψηφιων δεν μπορει να τεθει. Οι μικροι συλλογοι εχουν προβλημα. Τροποποιηση με νομο.
Γιωγλη Ιωαννινων: οποτε κι αν συζητηθει το θεμα θα αφορα Προεδρους. Οι αποφασεις της Ολομελειας ειναι παντα δεσμευτικες. Συμφωνει με Στεφανιδη.
Γεωργουκοπουλος Ηλειας: πρεπει να υπαρχει παντα ανωτατο οριο σε αιρετες θεσεις. Αρκουν τα 8 χρονια. Ακαιρο το θεμα. Ο χρονος συζτησης θα πρεπε να ειναι ανυποπτος.
Αθανασιου Καβαλας: Ολα ηταν γνωστα απο το 2012. Ολοι το ξεραν απο τοτε. Ας μην αναδειχτουν οι νεες διοικησεις απο τα δικαστηρια. Να μην ειναι η τελευταια εικονα της Ολομελειας. Να μην παρει καμια αποφαση η Ολομελεια.
Κατσαρος Λαρισα: μεχρι τον Ιανουαριο του 2017 δεν τεθηκε απο κανενα το ζητημα. Η μεταβατικη διαταξη ειναι σαφης.
Σταματογιαννης Πειραια: μονο η Ολομελεια μπορει να ξεκαθαρισει το τοπιο
Αλεξανδρης Αθηνα: αντικρουομενες αποψεις καθηγητων που επιληφθηκαν των θεματων παρουσιασθηκαν αναλυτικα.
Μετα την εισηγηση κατα πλειοψηφια αποφαση 50 εναντι 3 δεν δυναται η Ολομελεια να γνωμοδοτησει επι των θεματων.
Ενημερωση για τα 2 , 3 , 4 και 5 θεματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου