ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Δεκτοί από ΔΣΑ οι πρώτοι απόφοιτοι κολεγίου

«Oι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας δέχθηκαν και επισήμως τους πρώτους πτυχιούχους Νομικής του Δημοσίου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, με φοίτηση στο ιδιωτικό ελληνικό κολέγιο IdEF, ως ασκούμενους». Αυτό ανακοίνωσε η ηγεσία του ελληνικού κολεγίου, προσθέτοντας ότι οι πτυχιούχοι του πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις –σε μαθήματα όπως το Ποινικό Δίκαιο και η Διοικητική Δικονομία– από τη Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας των δικηγορικών συλλόγων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι οι πρώτοι απόφοιτοι ιδιωτικού κολεγίου που εγγράφονται στα βιβλία ασκουμένων των δικηγορικών συλλόγων. Οι επιτυχόντες στον πανελλήνιο διαγωνισμό μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό τους ως δικηγόροι στον δικηγορικό σύλλογο του πρωτοδικείου που επιθυμούν, με αίτησή τους προς το υπ. Δικαιοσύνης. Οι απόφοιτοι του IdEF είναι οι πρώτοι απόφοιτοι κολεγίου που εδρεύει στην Ελλάδα, οι οποίοι αξιοποιούν τη νέα διαδικασία για την αναγνώριση ευρωπαϊκών τίτλων σπουδών. Η διαδικασία δεν είναι αυτόματη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΣΑ.
Οι απόφοιτοι νομικής σχολής ευρωπαϊκού πανεπιστημίου υποβάλλουν το πτυχίο τους σε αρμόδια επιτροπή του δικηγορικού συλλόγου και διερευνάται η επάρκειά τους. Επειτα, καθορίζεται ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία πρέπει να εξεταστούν και μόνο εάν επιτύχουν μπορούν να προχωρήσουν.
http://www.kathimerini.gr/
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου