ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Εντός των επομένων 5,5 ετών ηχογραφημένα πρακτικά στα δικαστήρια

Ένα σημαντικό βήμα για την ηχητική καταγραφή και αποθήκευση των δικαστικών πρακτικών έγινε πραγματικότητα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία υποδομών ώστε να ηχογραφούνται και να αποθηκεύονται τα δικαστικά πρακτικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για έργο στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το πρώτο στον τομέα της πληροφορικής.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:
«Σύμβαση Σύμπραξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας και τη διάθεση αυτών στους λειτουργούς της δικαιοσύνης
»Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων  Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλος, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ν. Μαντζούφα  υπέγραψε σήμερα το πρώτο του έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) και ένα από τα πρώτα στο χώρο της πληροφορικής.
»Το έργο που θα έχει διάρκεια 5,5 έτη αφορά τη δημιουργία υπολογιστικών και ηχητικών υποδομών για την ηχογράφηση και αποθήκευση των ηχογραφημένων πρακτικών με σκοπό τη ασφαλή φύλαξη αυτών σε κεντρικές υποδομές και τη διάθεση των αποηχογραφημένων πρακτικών στο κοινό μέσω ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πρακτικών Δικαστηρίων (ΟΣΠΔ).
Προβλέπεται ότι κατά την εκτέλεση του έργου θα καλυφθούν αίθουσες Εφετείων, Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων όλης της χώρας.
»Το έργο αναμένεται να διαλειτουργεί με άλλα πληροφοριακά συστήματά του χώρου της δικαιοσύνης εκσυγχρονίζοντας τις παρεχόμενες από το Υπουργείο υπηρεσίες και επιταχύνοντας την απονομή του έργου της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης».
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου