ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πώς θα ρυθμίσετε τις ασφαλιστικές οφειλές στο Ταμείο Νομικών

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των δικηγόρων στο Ταμείο Νομικών
Στους οφειλέτες προς ΦΚΑ, με ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 2/3/2015, χορηγείται ρύθμιση του συνόλου της οφειλής σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης 50€, εφόσον καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1/3/2015 και καθόλη τη διάρκεια της ρύθμισης. Το ασφαλιστικό έτος 2014 περιλαμβάνεται ως οφειλή στην ρύθμιση, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Η ρύθμιση χορηγείται μετά από σχετική αίτηση, που υποβάλλεται άπαξ, και κατατίθεται έως την 30/4/2015.
Το σύνολο της οφειλής (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις) κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο της ρύθμισης μήνα. Όταν το ύψος της οφειλής είναι άνω των 5.000€, αυτή προσαυξάνεται εφεξής με 0,25% μηνιαίως. Για ύψος κύριας οφειλής έως 5.000€ δεν επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση. Στους οφειλέτες της παρούσας ρύθμισης χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών ως εξής : εφάπαξ καταβολή οφειλής έκπτωση 100%, ρύθμιση έως 36 δόσεις έκπτωση 80%, ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις έκπτωση 70%, ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις έκπτωση 60%, ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις έκπτωση 50%.
Έντυπα αιτήσεων υπαγωγής στο Ν.4321/15 (με επιλογή εφάπαξ εξόφλησης ή ρύθμισης σε δόσεις) και οι σχετικές διατάξεις στο www.tnomik.gr
Ασφαλιστικά βιβλιάρια με ένσημα, βεβαιώσεις απουλοποιημένων ενσήμων, ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου (για μητέρες ασφαλισμένες) - εφόσον υπάρχουν- πρέπει να σταλούν μαζί με την (έντυπη) αίτηση στο Ταμείο με Ταχυδρομείο ή να υποβληθούν στα γραφεία του Ταμείου.
Αιτήσεις χωρίς τα παραπάνω (με τα απαιτούμενα ένσημα) μπορεί να υποβληθούν και με φαξ (210.5296.129) ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΑΝ
http://oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου