ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΡΟΣ Ι. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.
Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου,  Κόρινθος, τ.κ. 20100
Τηλ. 27410-22155 FAX 27410-29624
Ηλεκτρονική διεύθυνση: diksyl.Korinthou@gmail.com

         Προς:

     τον κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας,
     Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κοινοποιουμένη: στις κυρίες και στους κυρίους Προέδρους όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.
                                                                       

                                                                      Κόρινθος, 8-10-2013            
                                                                   Αριθμ. Πρωτ. 299/2013

             Κε Πρόεδρε της Ολομέλειας (;),

          Έλαβα την από 8-10-2013 πρόσκλησή σας, με την οποία με καλείτε να παρασταθώ στις εργασίες της Ολομέλειας που θα λάβει χώρα στο Αγρίνιο στις 11 και 12 Οκτωβρίου, υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας!
Λυπούμαι όμως, που είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσω ότι λίαν προσφάτως υποπέσατε σε βάρος μου σε σοβαρότατες παραβάσεις πειθαρχικού και ποινικού χαρακτήρος και συγκεκριμένα απευθύνατε σε εμένα, όλως απροκλήτως και αδικαιολογήτως, βαρύτατα υβριστικές, ιδιαιτέρως προσβλητικές και πρωτοφανώς απαξιωτικές εκφράσεις, οι οποίες, όπως θα έπρεπε να είχατε αντιληφθεί, δεν συνάδουν, ούτε με την θέση σας ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κυρίως με την ιδιότητα του Προέδρου της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αλλά ούτε και με την ιδιότητά μου ως Προέδρου ενός Δικηγορικού Συλλόγου της Χώρας.
Και τούτο το επράξατε,  διότι, κατά την λογική σας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου είχε το «θράσος» καθ’ υμάς,  να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος συστήνοντας φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών με εταίρο επιμελητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στην Αθήνα! Έτσι, εκτιμώντας με αίσθημα «μεγαλείου» και «ανωτερότητας» ότι τάχα υμείς έχετε το αποκλειστικό προνόμιο, της ιδρύσεως και λειτουργίας τέτοιων φορέων ή εγκρίσεως ετέρων φορέων, χωρίς να σας δοθεί καμία απολύτως αφορμή, εκτοξεύσατε εναντίον μου και εναντίον του Συλλόγου μου ύβρεις («τι ξεφτίλα είναι αυτή στο σύλλογό σας», «είσαι ξεφτίλας», «άντε ρε ξεφτίλα» κλπ.) και αποφασίσατε να θέσετε σε εμάς «γεωγραφικούς περιορισμούς» ως προς την δραστηριότητα του Συλλόγου μας και τον μελών μας λέγοντάς μου: «Τι δουλειά έχεις στην Αθήνα; Ήρθες εσύ να μας κάνεις φορέα στην Αθήνα;».
Δεν γνωρίζω αν σας έχει, με κάποιον τρόπο, δοθεί η περιφέρεια της Αθήνας ως «βιλαέτι» σας, γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι ο νόμος δεν θέτει κανέναν απολύτως γεωγραφικό περιορισμό σχετικά με την σύσταση τέτοιων φορέων. Περαιτέρω, δεν μπορείτε να ομιλείτε εσείς για γεωγραφικούς περιορισμούς στη δραστηριότητά μας, δεδομένου ότι εσείς και ο σύλλογός σας στέρξατε στην κατάργηση του γεωγραφικού περιορισμού άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, πράγμα που εισήγαγε την λαίλαπα της ψευτο-απελευθέρωσης στο επάγγελμά μας (ακολούθησε η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, η επίτρεψη των διατοπικών εταιριών) η οποία (σε συνδυασμό με την άνευ ουδενός ¨πυροβολισμού¨ επιβολή του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και την εντεύθεν εμπορικοποίηση του λειτουργήματος μας) είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα επιφέρει τον οικονομικό μαρασμό, την εντεύθεν διάλυση των επαρχιακών συλλόγων και την περαιτέρω ολοκληρωτική έκπτωση και συντριβή του δικηγορικού επαγγέλματος στην επαρχία!
 Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ούτε υπάλληλοί σας είμαστε, ούτε κηδεμονευόμεθα παρ’ ουδενός, κατά μείζονα δε λόγο από εσάς! Όλοι δε οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και, ασφαλώς, οι Πρόεδροί τους και τα θεσμικά όργανα αυτών, σύμφωνα και με τον κανονισμό της Ολομελείας, είτε έχουν 10 μέλη, είτε έχουν 30.000 μέλη, έχουν την ίδια θεσμική αξία (όπως ακριβώς οι βουλευτές δεν υπόκεινται σε διακρίσεις αναλόγως του αριθμού των ψηφοφόρων που εκπροσωπούν), όταν δε απαιτούμε από τα δικαστήρια και τις αρχές να σέβονται τους δικηγόρους, ως δημοσίους λειτουργούς, πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, τόσον κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, πολλώ δε μάλλον, κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών μας δραστηριοτήτων (άρθρα 34 και 35 του άρτι δημοσιευθέντος Κώδικα περί Δικηγόρων που με πολύ κόπο επεξεργαστήκαμε κατά την παρελθούσα διετία).
Ενόψει λοιπόν της διεξαγωγής των εργασιών της Ολομελείας των Προέδρων της χώρας στο Αγρίνιο – Μεσολόγγι, σας καλώ να αποκαταστήσετε την τρωθείσα τιμή και υπόληψη τόσο εμού προσωπικώς, όσο και των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου τον οποίον εκπροσωπώ και ο οποίος ανέκαθεν τιμούσε τους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς στους οποίους εντάσσεται και ανήκει και να αρθείτε στο ύψος που επιβάλει η θεσμική σας ιδιότητα, διαφορετικά θα πρέπει να αποφασίσετε ότι δεν μπορείτε να παραμείνετε στη θέση αυτή, προβαίνοντας σε ενέργειες, όπως οι προπεριγραφείσες, οι οποίες αναιρούν τον θεσμικό σας ρόλο, προσβάλλουν βάναυσα συναδέλφους και συλλόγους και τυγχάνουν απαράδεκτες και παράνομες, αφού αντιβαίνουν σε θεμελιώδεις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού επαγγέλματος.
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω ότι έως σήμερα, εις ουδεμίαν ενέργειαν προέβην προκειμένου να υπερασπίσω την βαναύσως προσβληθείσα από εσάς τιμή εμού, των μελών του διοικητικού μου συμβουλίου και όλων των δικηγόρων – μελών του Συλλόγου μας (διότι ΟΛΕΣ οι ενέργειές μου, ως Προέδρου, είναι αυτονόητο, ήταν αντικείμενο επεξεργασίας και μάλιστα εξαντλητικής, των θεσμικών μας οργάνων αλλά και διαβούλευσης με τα μέλη μας και τυγχάνουν της απολύτου αποδοχής και εγκρίσεως των) αλλά και το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, σεβόμενος ότι κατά τον χρόνο εκδήλωσης της προπεριγραφείσης απαράδεκτης και αχαρακτήριστης συμπεριφοράς σας εδίδετο μεγάλης σημασίας συνδικαλιστική μάχη για την διάσωση του γραμματίου (προκαταβολής εισφορών και κρατήσεων) στο πλαίσιο του νέου Δικηγορικού Κώδικα και προς αποφυγή τριβών μεταξύ ημών και χάριν διατηρήσεως της ενότητας του κλάδου, θεώρησα σκόπιμο να μην προβώ στις παραπάνω ενέργειες.
Θεωρώ καθήκον σας να παράσχετε την αναγκαία συγνώμη και τις δέουσες εξηγήσεις, καθ’ όσον άλλως θα υποχρεωθώ να τοποθετηθώ επ’ αυτού στην Ολομέλεια, διότι αυτού του είδους οι ηθικές και δεοντολογικές εκκρεμότητες δημιουργούν προβλήματα μεταξύ των μελών της Ολομελείας, της οποίας η ενότητα πρέπει να είναι αδιατάρακτη και ουχί διάτρητη, προκειμένου να δύναται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της εποχής μας!
             Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου

                            Παναγιώτης Αθαν. Νικολόπουλος




1 σχόλιο:

  1. To ότι εχουν γραμμένους όλους τους επαρχιακούς Συλλόγους ειναι γεγονός!!
    Το οτι μαζεύονται καθε λίγο και λιγάκι ,χωρίς κανένα αποτέλεσμα ειναι και αυτο γεγονός.
    Το οτι οι Δικηγόροι εχουν απαξιωθει τελείως και τούτο λόγω κυρίως είτε κακών χειρισμων σε θεσμικα θέματα απο μερους και ιδιώς του Δικ.Συλλογου Αθηνων (φπα-εταιρίες-αμοιβες κλπ) και αυτο ειναι γεγονός..
    Το οτι ολα σήμερα και ειδικα οτι μας αφορα ειναι κυριολεκτικα ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ (ταμεια-ΛΕΔΕ κλπ) και αυτο ειναι γεγονος.
    Πότε επιτέλους θα γινει κατι το σωστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή