ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Λ.Ε.Δ.Ε. & ΕΝΩΣΗΣ Λ.Ε.Α.Δ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ                           
   ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ                                            
                (Λ.Ε.Δ.Ε.)                                                   

  Σωματείο μη κερδοσκοπικού

                χαρακτήρα                             
ΑΧΑΡΝΩΝ 29 –10439 ΑΘΗΝΑ                                                                
ΤΗΛ: 210-8822076-FAX:210-8822914                                              
                                                                                   
Αθήνα 2 Ιουλίου 2013
Αριθ. Πρωτ. 1207

Προς
τους Δικηγόρους-μέλη
του Λ.Ε.Δ.Ε. και των
τοπικών Λ.Ε.Α.Δ.


ΘΕΜΑ: Κοινή ανακοίνωση Λ.Ε.Δ.Ε. – Λ.Ε.Α.Δ.

            Σας διαβιβάζουμε κοινή ανακοίνωση του Δ.Σ. Λ.Ε.Δ.Ε. και Δ.Σ. Ένωσης Λ.Ε.Α.Δ. για ενημέρωσή σας.

    «Κύριοι Συνάδελφοι

      Την 15η Ιουνίου 2013   τα Διοικητικά Συμβούλια, του ΛΕΔΕ και της ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΑΔ, συναντηθήκαμε σε κοινή   συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του ΔΣ του ΛΕΔΕ και στα γραφεία του ΛΕΔΕ, όπου και μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα διαπιστώσαμε τα παρακάτω :
       1. Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα στο όνομα μιας μνημονιακής διαδικασίας, αυτής  υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος. Παράλληλα και η οικονομική κρίση, η οποία επεβλήθη σε βάρος του ελληνικού λαού, πέραν των άλλων δυσμενών συνεπειών, επέφερε και την συρρίκνωση του επαγγελματικού μας αντικειμένου, που έπληξε την μεγάλη πλειοψηφία των μαχόμενων συναδέλφων. Συνακόλουθα, επήλθε και η εξαφάνιση σχεδόν των διανεμητικών λογαριασμών, που τις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσαν μια πηγή εσόδων για τους συναδέλφους, αλλά και τον κύριο τροφοδότη των αυτασφαλιστικών μας φορέων, δηλαδή του ΛΕΔΕ και  των ΛΕΑΔ.
        2. Μετά την αιφνίδια αυτή αλλαγή του μοντέλου ενίσχυσης και βιωσιμότητας των φορέων αυτασφάλισής μας, καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις στην κατεύθυνση της διατήρησης αυτών. Μέσα σε ένα ασαφές  πολιτικό και όχι μόνο περιβάλλον, η ρευστότητα του οποίου επιδρά σε όλους και σε όλα. Χωρίς πανικό, με σχεδιασμό  και με όπλο τη βούλησή μας για αντιμετώπιση της αρνητικής συγκυρίας.
       Στη βάση αυτού του προβληματισμού, το Σάββατο 15-06-2013, έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία του ΛΕΔΕ, συνάντηση  του ΔΣ του ΛΕΔΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής των ΛΕΑΔ, όπου διαπιστώθηκε πέραν των παραπάνω:
       α) Συμφωνία επί της αρχής ότι το πρόβλημα είναι κοινό και απαιτεί κοινή αντιμετώπιση, η οποία θα είναι αποτελεσματικότερη με τη συνεργασία των δυο φορέων, η αναγκαιότητα ύπαρξης των οποίων είναι προφανής και με το επίσης δεδομένο ότι όλοι αναφερόμαστε στους ίδιους ακριβώς ασφαλισμένους συναδέλφους.
       β) Κοινή βούληση για αντιμετώπιση των ομοειδών προβλημάτων των ΛΕΔΕ και ΛΕΑΔ με την κοινή διαπίστωση ότι πρόβλημα βιωσιμότητας άμεσο ΔΕΝ υπάρχει για κανένα εκ των νομικών προσώπων.
       γ) Επικάλυψη των παροχών και ανάγκη για λύση αυτού του προβλήματος που θα οδηγήσει και σε ελάφρυνση εισφορών και δαπανών των συναδέλφων.
      δ) άμεση ανάγκη αλληλοενημέρωσης με στόχο την ποιοτική βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών αλλά και την διερεύνηση κοινών σημείων και δυνατοτήτων άμεσης συνεργασίας.
       Μετά ταύτα, ορίστηκε τετραμελής ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από τους Δημήτριο Κατσαρό, Γεώργιο Λαγάνη, Αντιπρόεδρο και Ταμία του ΛΕΔΕ αντίστοιχα, Νικόλαο Παγίδα, Μανούσο Ξενάκη, Πρόεδρο ΛΕΑΔ Σύρου και Ηρακλείου αντίστοιχα, η οποία θα επεξεργαστεί σύντομα συγκεκριμένη πρόταση επί του προβλήματος, η οποία  στη συνέχεια θα αποτελέσει αντικείμενο συλλογικής απόφασης, με την ελπίδα ότι στην Γ.Σ. της Ένωσης ΛΕΑΔ στην Νάξο να μπορούν ίσως να ανακοινωθούν πλέον συγκεκριμένες ενέργειες.
                     
                                             ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
            ΛΕΔΕ                                                      ΕΝΩΣΗΣ  ΛΕΑΔ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ                        ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ»                                                                                        H Διευθύντρια του Λ.Ε.Δ.Ε.

                                                                                              ΕΛΕΝΑ ΠΙΤΣΙΛΛΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου