ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων προς τη δικηγόρο Αθηνών, κα Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"Θέμα: Συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων προς τη δικηγόρο Αθηνών,
κα Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων προς τη συνάδελφο δικηγόρο Αθηνών, κα Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 5.6.2013 σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης.
Η απαγόρευση της δικηγόρου να ασκήσει τα ρητά προβλεπόμενα από το νόμο καθήκοντά της για την υπεράσπιση του εντολέα της και ο εγκλεισμός της στο κρατητήριο με αυτόν, όχι μόνο παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, αλλά κυριολεκτικά ευτελίζει το θεσμό της δικαιοσύνης αλλά και την ίδια την Ελληνική Πολιτεία.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με έγγραφό του την 6.6.2013 προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε το περιστατικό και ζήτησε τις απόψεις της Αστυνομίας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με έγγραφό της την 7.6.2013 απάντησε στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ, με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης από πειθαρχικής πλευράς, δηλώνοντας ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικά παραπτώματα, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της ΕΔΕ, θα διερευνήσει το θέμα και θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος και ο θεσμικός του ρόλος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων και των πολιτών και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που τα παραβιάζουν. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου