ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη στο Δ.Σ.Α του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και του Υφυπουργού κ. Κώστα Καραγκούνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά τη σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο ΔΣΑ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Υφυπουργός κ. Κώστας Καραγκούνης συμμετείχαν σε μία ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με όλα τα τρέχοντα ζητήματα της Δικηγορίας και της Δικαιοσύνης γενικότερα, τις υπαρκτές δυσλειτουργίες και την κατάστρωση των προτεραιοτήτων σχετικά με τα νέα τους καθήκοντα.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιάννης Αδαμόπουλος συνεχάρη τους συναδέλφους κ.κ. Υπουργό και Υφυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μελλοντικό τους έργο. Παράλληλα, επισήμανε την άδικη στοχοποίηση που έχει υποστεί το δικηγορικό σώμα, δεχόμενο διαρκή πλήγματα μέσω της προώθησης μέτρων ασύμβατων με την ιδιαίτερη φύση της Δικηγορίας ως δημόσιου λειτουργήματος, τόνισε την αναγκαιότητα η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αποστεί από αντίστοιχες πρακτικές και εξέφρασε την ελπίδα του πως εγκαινιάζεται μία συνεργασία ειλικρινής, βασισμένη πάνω σε μια αμφίδρομη επικοινωνία Υπουργείου και δικηγορικού σώματος, προς όφελος της Δικαιοσύνης, της αναμόρφωσής της ως θεσμού και της προάσπισης των συμφερόντων του πολίτη.
Από την πλευρά του, ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και έθεσε ως στόχο της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου τον «κατακερματισμό του μοντέλου άσκησης εξουσίας», όπως επί λέξει ανέφερε. Επίσης, χαρακτήρισε ως πρωταρχικό καθήκον την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας τη μέγιστη συμβολή των Δικηγόρων στην προσπάθεια ουσιαστικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας της, τονίζοντας επιπλέον πως τα πάγια αιτήματα, μεταξύ άλλων, και των Δικηγόρων χρήζουν ουσιαστικής μελέτης και συζήτησης σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να προταθούν στη συνέχεια οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Τέλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο κλάδος της Δικαιοσύνης εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει η χώρα και προσέθεσε πως απαιτείται να πραγματοποιηθεί πληθώρα παρεμβάσεων ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης ως θεμέλιο του πολιτεύματος, πάντοτε με τη στήριξη του δικηγορικού σώματος, που διαχρονικά αποτελεί συλλειτουργό στην απονομή της.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί τον κ. Υπουργό και τον κ. Υφυπουργό για την επίσκεψή τους, την οποία αντιλαμβάνεται ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντός τους για τα προβλήματα του κλάδου και προσβλέπει σε μια ειλικρινή συνεργασία προς όφελος των κοινών στόχων και ιδίως της εκ βάθρων αναμόρφωσης της Δικαιοσύνης.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου