ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων τον Ιούνιο

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο. Οι δικαστικοί υπάλληλοι κατέρχονται από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας, από τις 12 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, με το νέο μισθολόγιο προωθούνται:
1) Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα άδειας), 2) Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το επίδομα θέσης και οικογενειακό), 3) Η δραστική μείωση των μισθών από 25% έως 40%, 4) Η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 125.000 μέχρι το 2013, 5) Η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα - αποδοτικότητα, 6) Η αύξηση του ωραρίου εργασίας από 37,5 ώρες τη βδομάδα σε 40, 7) Η μείωση των μισθών μέσω ενός νέου μισθολογίου με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου μισθολογικής ωρίμανσης, 8) Η ονομαστική μείωση μισθών μέσα από τη νομοθέτηση εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ, 9) Ο περιορισμός - μείωση του εφάπαξ, 10) Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, 11) Ο περιορισμός των ασφαλιστικών και των ιατροφαρμακευτικών παροχών από τον ΟΠΑΔ.
Η ΟΔΥΕ τονίζει ότι με το νέο μισθολόγιο συνεχίζεται και κλιμακώνεται «η βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο σε όλους τους τομείς», ενώ «η κυβέρνηση προωθεί έναν βασικό μισθό 600 - 700 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και από εκεί και πέρα θεσπίζει την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού με αποδοτικότητα». Αυτή η σύνδεση θα οδηγήσει στη μισθολογική εξατομίκευση του δημοσίου υπαλλήλου -συνεχίζει η Ομοσπονδία-, «στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης».
Ακόμη, υποστηρίζει η ΟΔΥΕ ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι θα δοθεί αύξηση 5% - 10% στα «υπόγεια» (χαμηλές αποδοχές) και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ», ότι με το νέο μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες και ότι θα νοικοκυρεύσουν το δημόσιο με την πρόσληψη ενός για κάθε πέντε που φεύγουν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου