ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 30-1-2016

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εναρξη
1ο Θεμα ΚΠολΔ
Προταση Βαλεργακη για αναβολη συζητησης του θεματος στην επομενη Ολομελεια.
Ομοφωνα αποφασιστηκε η προταξη του θεματος στην επομενη Ολομελεια.
2ο Θεμα Ασφαλιστικο
Εισηγηση Προεδρου
Για σχεδιο προτασης επιστημονικων φορεων και συζητησης με Πρωθυπουργο.
Ενημερωση απο Βερβεσο για προταση προς τον ΔΣΑ απο Υπουργειο Ασφαλισεων.
Προταση Αλεξανδρη για αποχη εως 8-2-2016.

Διακοπή λόγω παρεμβασης μέλους του Δ.Σ. του ΔΣΑ περι μη εξουσιοδοτησης του Προεδρου του απο το Δ.Σ. για υποβολη προτασεων στην Ολομελεια.
Επανεναρξη
Αποφαση Ολομελειας Αποχη εως 8-2-2016, συμμετοχη στον διαλογο για το ασφαλιστικο.
Προτασεις και κριτικη για συμμετοχη στον αγωνα κατα του ασφαλιστικου απο αλλους φορεις επιστημονων αλλα και των δικαστων.
3ο Θεμα
Εγκριση προτασης Θεσσαλονικης περι  τροποποιησης Κωδικα Δικηγορων. Ορισμος επιτροπης Σερρων - Ναξου για επεξεργασια περαιτερω τροποποιησεων.
4ο Θεμα
Παραβολα προαγωγων σε Εφετειο και Αρειο Παγο
Αναγκη νομοθετικηε ρυθμισης.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     ΔΡΑΜΑ 29-1-2016
Η Συντονιστική Επιτροπή των Επιστημονικών Συλλόγων και των Φορέων των Ελευθέρων Επαγγελματιών και των Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας επισκέφθηκε την Τετάρτη 27-1-2016 το μπλόκο των αγροτών στα Κοκκινόγεια Δράμας προκειμένου να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών της Δράμας κατά του σχεδίου για το ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση.  Σε συνεδρίασή της την ίδια ημέρα αποφάσισε:
 - Να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις και να είναι σε κοινή κατεύθυνση με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους και τους φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών -  επαγγελματοβιοτεχνών όλης της χώρας για την κλιμάκωση των δράσεων το επόμενο διάστημα.
-         Να ενισχύει τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητά να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
-         Να συμμετέχουν δυναμικά όλο τα σωματεία και οι φορείς που εκπροσωπεί στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στην  Πλατεία Ελευθερίας, ημέρα κατά την οποία τα μέλη μας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, θα απεργούν και θα κλείσουν τα καταστήματά τους
- Καλεί δε όλη την κοινωνία και τους Δραμινούς πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση, καθώς και στην κινητοποίηση της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ. στον κόμβο Κοκκινογείων, όπου όλοι οι επιστημονικού φορείς και οι φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών – επαγγελματοβιοτεχνών μαζί με τους αγρότες θα διακηρύξουν την κοινή στάση τους απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού σε νέα σύσκεψη των επιστημονικών φορέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ø ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Ø ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ
Ø ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Η κατηγορηματική αντίθεση των επιστημόνων της χώρας στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκφράστηκε εκ νέου στη συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων – Ελεύθερων Επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), δύο ημέρες μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό και την επομένη της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών.
Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων της χώρας επανέλαβαν ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.
Μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, οι επιστήμονες θα παλέψουν για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.
Ζητούν δε από τη Κυβέρνηση να  δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει – κατά δήλωση των εκπροσώπων της - στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.
Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων δηλώνουμε ότι :
-         Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.
-         Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
-         Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω oι εκπρόσωποι των παρακάτω Φορέων: 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
OIKONOMIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
EΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
EΝΩΣΗ   ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ AIΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΗΣ 26-1-2016

Στα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων

Για το Δ.Σ. της 26ης Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Η εικόνα των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων τις τελευταίες εβδομάδες από πολλές επαγγελματικές τάξεις, που θίγονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με την ηρεμία και τη σιγουριά με την οποία αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις οι δικαστικές ενώσεις. Ακόμα και σήμερα που συγκαλείται το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιέργως δεν συμπεριλαμβάνεται το ασφαλιστικό. Μήπως τελικά οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό δεν μας αφορούν; Αρχικά σημειώνουμε ότι το Προεδρείο της Ε.Δ.Ε. δεν έχει ενημερώσει τα μέλη της για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και για το που βαδίζουμε, ώστε να καθορίσουμε στη συνέχεια την στάση μας. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να εισφέρουμε στο διάλογο και στη συζήτηση που οφείλουμε να ανοίξουμε, θυμίζοντας τα εξής:
α) Μέχρι σήμερα ως μισθός βάσει του οποίου υπολογίζονταν η σύνταξη καθορίζονταν αυτός του χρόνου εξόδου από την υπηρεσία (άρθρο 9 παρ. 1 Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), για δε τους ασφαλισμένους μετά την 1.1.1993 ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας (άρθρο 28 ν. 2084/1992). Σήμερα με τους ν. 3865/2010 και 4336/2015 για τις συντάξιμες αποδοχές θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των αποδοχών όλης της διάρκειας του εργασιακού βίου.
β) Το ποσοστό αναπλήρωσης για την 35ετία από το 80% που ήταν στο παρελθόν (άρθρο 9 παρ. 4 Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων) ανέρχεται σήμερα μόλις στο 45,85% και ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ εμφανίζεται ως το πιο πιθανό σχέδιο.
γ) Με την υπ’ αριθμό 122900/0092/ 27-10-2015 Υπουργική απόφαση αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων- λειτουργών του Δημοσίου, φθάνοντας το έτος 2022 στο 65ο έτος της ηλικίας, δηλαδή στο ανώτατο συνταγματικό όριο για τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς μέχρι το βαθμό του Εφέτη.
δ) Σήμερα έχουν ήδη δημιουργηθεί Δικαστές τριών ταχυτήτων. Οι ασφαλισμένοι πριν την 1-1-1993 ασφαλίζονται υποχρεωτικά για την κύρια σύνταξη στο Δημόσιο αλλά και στο Ταμείο Νομικών. Οι ασφαλισμένοι μετά την 1-1-1993 που διορίστηκαν πριν την 1-1-2011 άσκησαν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ ασφάλισης Δημοσίου και Ταμείου Νομικών, ενώ η τρίτη κατηγορία των νέων συναδέλφων που διορίστηκαν μετά την 1-1-2011 ασφαλίζονται μόνο στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΤΑΑ.
ε) Το εφάπαξ βοήθημα, που προέρχεται από εισφορές που παρακρατούνται υποχρεωτικά από το μισθό μας, έχει υποεξαπλασιαστεί σε σχέση με το 2004.
στ) Οι παροχές του ΕΟΠΥΥ, υποβαθμιζόμενες διαρκώς, οδηγούν πολλούς συναδέλφους να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση.
Πέραν δε όλων των παραπάνω ζητημάτων που μας αφορούν άμεσα, πρέπει να εξετάσουμε και την συνολικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Δικαιοσύνης με την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι εξαιτίας του πολλαπλασιασμού των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η υποβάθμιση του ρόλου τους, η αναγκαστική αποχώρηση -ιδίως νέων δικηγόρων-, ή η υπαλληλοποίησή τους, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, η μονοπωλιακή παροχή νομικών υπηρεσιών από τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που θα καταφέρουν να επιβιώσουν, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και θα επιφέρει κλυδωνισμούς στο ήδη πάσχον δικαστικό σύστημα. Η δήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας είναι νομίζουμε επιβεβλημένη. Έχουμε πει και παλαιότερα ότι επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου Δικαστικών Ενώσεων, Δικηγορικών Συλλόγων και Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων, στα πλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης των προβλημάτων που απασχολούν όλους μαζί και τον κάθε κλάδο χωριστά.
Καλούμε το Δ.Σ. της Ένωσης να αντιληφθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης των συναδέλφων, καθώς και την ανάγκη ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών. Να εγκαταλείψουμε κάθε εφησυχαστική τακτική που θα μας φέρει για άλλη μιας φορά προ τετελεσμένων. Να λάβουμε ομόφωνα απόφαση για διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Δικαστηρίων της Χώρας στις 4 Φεβρουαρίου 2016 !
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2016
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών,
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε
————————
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

Κατά τη συνεδρίαση της 26.1.2016 την πρότασή μας για διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας στις 4.2.2016 ψήφισε η συνάδελφος Β.Πάπαρη, ενώ την καταψήφισαν όλοι οι λοιποί παριστάμενοι (Μ.Στενιώτη, Κ.Βουλγαρίδης, Ε.Κασαλιάς, Χ.Μαυρίδης, Χ.Παπαδήμας, Μ.Γκαρά, Μ.Σιμιτσή, Γ.Ευστρατιάδης και Π.Λυμπερόπουλος).
Την πρότασή μας για δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ψήφισαν οι συνάδελφοι Β.Πάπαρη, Π.Λυμπερόπουλος και Γ.Ευστρατιάδης, ενώ την καταψήφισαν όλοι οι λοιποί παριστάμενοι (Μ.Στενιώτη, Κ.Βουλγαρίδης, Ε.Κασαλιάς, Χ.Μαυρίδης, Χ.Παπαδήμας, Μ.Γκαρά και Μ.Σιμιτσή).
http://dikastis.blogspot.gr/

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Απεργία συμβολαιογράφων από 27/1 ως και 29/1 - Μη διεξαγωγή πλειστηριασμών

ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταχ.Δ/νση : Γ. Γενναδίου 4 - Τ.Κ.106 78
Τηλέφωνα : 210-3307450,60,70,80,90
FAX : 210-3848335
E-mail : notaries@notariat.gr

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούμε από Τετάρτη 27/1 ως και Παρασκευή 29/1, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτονόητα την Τετάρτη 27/1 δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί. 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας
http://www.lawnet.gr/

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Επιστημονικών Φορέων με τον Πρωθυπουργό 25.1.2016

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                             Αθήνα, 25/1/2016

Συνάντηση προέδρων επιστημονικών φορέων με τον πρωθυπουργό για το ασφαλιστικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 25/1/2016, συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Στασινό και τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκο, με θέμα το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής, όπως και οι εκπρόσωποι των άλλων επιστημονικών φορέων, κατέθεσαν στον πρωθυπουργό συγκεκριμένα στοιχεία και απτά παραδείγματα, από τα οποία προκύπτει ότι το προτεινόμενο ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των επιστημόνων, ιδίως των νέων.
Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε:
«Eίχαμε θεσμική υποχρέωση, ως δικηγορικό σώμα, να επισκεφθούμε τον πρωθυπουργό και να εξηγήσουμε με πίνακες και με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι το επίμαχο σχέδιο ασφαλιστικού συστήματος είναι πλήρως αναξιόπιστο και συνεπώς μη βιώσιμο.
Ουδείς μπορεί να υποχρεωθεί στα αδύνατα. Όταν λοιπόν νέοι και παλαιοί δικηγόροι υποχρεούνται να καταβάλουν για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 67%, το 82% έως και το 100% του εισοδήματός τους, είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα σύστημα που δεν μπορεί να επιβιώσει  και οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του όλες τις παρατηρήσεις που του υποβάλαμε και οι οποίες δεν ήσαν θεωρητικού χαρακτήρα. Αφορούσαν υπολογισμούς, αριθμούς και κυρίως τη δυνατότητα επιβίωσης του συστήματος. Οι παρατηρήσεις μας ήσαν απολύτως κατανοητές και αναμένουμε την απάντηση.
Εμείς σεβόμαστε ό,τι είναι ουσιαστικό, αναλογικό και προοδευτικό καθώς και ό,τι μπορεί να προσαρμόζεται. Εδώ έχουμε υπό το σημερινό καθεστώς δικηγόρο που εισπράττει 10.000 ευρώ ετήσιο καθαρό εισόδημα και επιβαρύνεται με φόρο και ασφαλιστικές εισφορές, 9.300 ευρώ. Ούτε οι αριθμοί βγαίνουν, ούτε οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν.
Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στις Κυβερνητικές προτάσεις, προδήλως θα παραμείνει, αντιστοίχως, αμετάβλητη η στάση αντίδρασης και αντίστασης των δικηγόρων.  Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχώρησης και αλλαγής γραμμής πλεύσης.
Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει χρόνος, ώστε να προχωρήσει η διαβούλευση, να επεξεργαστεί πληρέστερα τις απόψεις μας και να αναπροσαρμόσει τη πρόταση που θα κάνει στο Κοινοβούλιο».
Σε ερώτηση αν θα συνεχισθεί η αποχή, απάντησε:
«Είμαστε σε αποχή. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν τα συλλογικά όργανα. Οι προτάσεις διαμορφώνονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Αναμένω και τις απόψεις των συναδέλφων μου, αφού τους μεταφέρω τις πληροφορίες και την εικόνα που έχω σχηματίσει μετά τη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό».
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το κίνημα της γραβάτας και το ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τους νέους επιστήμονες, παρατήρησε:
«Θεωρώ ότι μια τέτοια παρέμβαση έχει αισθητικό χαρακτήρα. Το κίνημα της γραβάτας δεν είναι κίνημα αγχόνης. Είναι κίνημα ζωής. Γι αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όχι τι φορούν οι δικηγόροι, που η γραβάτα είναι το επαγγελματικό τους ένδυμα, αλλά αν το αίτημά τους είναι ουσιαστικά, νομικά και οικονομικά, ορθό. Σε αυτό πρέπει να υπάρξει ουσιαστική απάντηση και τα υπόλοιπα νομίζω ότι συνιστούν λογοπαίγνια».


ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της
Χώρας,στην συνεδρίαση της, στην Αθήνα την 22-1-2016, για το θέμα
που προέκυψε τις ημέρες της αποχής σχετικά με την υποχρέωση
προσκόμισης ή μη από τους δικηγόρους ενσήμων στα δικαστήρια
(αστικά,ποινικά, διοικητικά), όταν παρίστανται για να δηλώσουν
 ότι συμμετέχουν στην αποχή και να ζητήσουν  αναβολή, αφού έλαβε
υπόψη της ότι :
1. Η υποχρέωση, που θεσπίζει η παράγραφος 1 του άρθρου 61 του
Ν. 4194/2013 σχετικά με την προκαταβολή εισφορών, περιορίζεται,
σύμφωνα με τη ρητή της διατύπωση, σε αυτές, που καταβάλλονται
στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, ο οποίος εν συνεχεία τις αποδίδει,
κατά τα ειδικώς οριζόμενα, στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πρόκειται,
δε, για τις εισφορές, που περιλαμβάνονται αναγκαίως στο εκδιδόμενο
κατά την παράγραφο 4 του ιδίου ως άνω άρθρου γραμμάτιο προκαταβολής.
Αντιθέτως, δεν αναφέρεται στα κινητά ένσημα («παράσταση»), ώστε να
θεωρηθεί ότι γεννάται ευθέως
 εξ αυτής και η υποχρέωση προσκομίσεως των κινητών ενσήμων.
2. Σε κάθε περίπτωση, στο τελευταίο εδάφιο του άρθρου 61§4 του
Ν. 4194/2013, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7§8γ' του
Ν. 4205/2013, προβλέπονται τα ακόλουθα:
«Δεν υπάρχει υποχρέωση της προκαταβολής της παραγράφου 1 σε περίπτωση 
αναβολής ή ματαίωσης της συζήτησης, τυχόν δε καταβληθείσα προκαταβολή 
αναζητείται από τον δικηγόρο που προέβη σε αυτήν, άλλως αυτή ισχύει για 
τη νέα συζήτηση.».
Κατά συνέπεια, ρητώς ορίζεται από τον ίδιο τον νομοθέτη ότι, σε περίπτωση
αναβολής της συζητήσεως, δεν απαιτείται η έκδοση γραμματίου προκαταβολής.
Αφ' ης στιγμής, λοιπόν, αίρεται η κορυφαία υποχρέωση καταβολής
εισφορών, που συνδέεται με την έκδοση του γραμματίου προκαταβολής,
συνάγεται ότι συμπαρασύρεται και η υποχρέωση προσκομίσεως κινητών
ενσήμων (επιχείρημα από το μείζον στο έλασσον). Αναγνωρίστηκε,
δηλαδή, από τον ίδιο τον νομοθέτη ότι η περίπτωση της αναβολής απαλλάσσει,
λόγω του χαρακτήρα της, από την υποχρέωση καταβολής εισφορών.
Κατά μείζονα λόγο, σε περίπτωση αποχής Δικηγόρων, όταν και αυτοί
εμφανίζονται στο Δικαστήριο αποκλειστικώς για να δηλώσουν τη
συμμετοχή τους στην αποχή, δεν τίθεται καν ζήτημα διενέργειας διαδικαστικής
πράξεως και, συνακόλουθα, εκδόσεως γραμματίου προκαταβολής ή προσκομίσεως κινητών ενσήμων.
3. Το γεγονός ότι η αποχή των δικηγόρων αποτελεί σύμφωνα με το νόμο
(άρθρο 349 παρ. 7 του ΚΠΔ) ανωτέρα βία και λόγο υποχρεωτικής αναβολής
της δίκης (άρθρο 241 παρ. 1  εδ. 2 του ΚΠολΔ), καθώς επίσης ότι στην
απεργία των δικαστικών γραμματέωνόταν αναβάλλονται οι υποθέσεις
δεν προσκομίζονται ένσημα για την αναβολή.
ΚΡΙΝΕΙ
κατά  συνέπεια όλων των παραπάνω, ότι δεν υφίσταται υποχρέωση
των δικηγόρων να προσκομίζουν ένσημα στα δικαστήρια (αστικά,
ποινικά, διοικητικά) όταν παρίστανται για να ζητήσουν αναβολή γενικά,
πολύ δε περισσότερο κατά τις ημέρες της αποχής, αφού η
εμφάνιση τους στο Δικαστήριο αποκλειστικά  για να δηλώσουν ότι
συμμετέχουν στην αποχή, δεν αποτελεί καν διαδικαστική πράξη.
Πηγή: dsth.gr(link is external)ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΘΡΟ Β, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΤΗΝ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"

Εξοντώνουν οικονομικά το δικηγορικό σώμα (Ημερησία 23/1/2016)
Οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες και ειδικότερα το δικηγορικό σώμα εξέφρασαν εξ αρχής δημόσια την άποψη ότι το επίμαχο προσχέδιο για το ασφαλιστικό καταστρατηγεί τους θεσμούς της κοινωνικής ασφάλισης, μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται ή να μη θέλει να αντιληφθεί την οικονομικο-κοινωνική πραγματικότητα, αλλά και τους αριθμούς.
Ενδεικτικώς σημειώνω ότι στις φορολογικές επιβαρύνσεις των δικηγόρων που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς και δραστικά (λ.χ. 26% - 29% φόρος), προστίθεται (μόνον) για τις ασφαλιστικές εισφορές:
α) Ποσό 2.823,8 ευρώ σ’ εκείνον που έχει ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι το ίδιο ποσό οφείλει να καταβάλει και ο δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 0 και από την πρώτη μέρα εγγραφής του στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.
β) Ποσό 3.965 ευρώ σ’ εκείνον που έχει ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ
γ) Ποσό 5.887,5 ευρώ σ’ εκείνον που έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά δεν είναι απλώς κάποιοι αριθμοί σε ένα χαρτί. Είναι η απόδειξη της λανθασμένης – ανεδαφικής, άδικης και ανορθολογικής – σύλληψης του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος, που, αν ισχύσει, θα οδηγήσει σε επαγγελματικό αδιέξοδο τους συναδέλφους, ενώ μια μεγάλη μερίδα αυτών θα καταφύγει στη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης.
Αντί απάντησης, εξαγγέλλεται γενικώς και αορίστως ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο.
Όμως, μια πρόταση μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και ποσοτικοποίηση, που χαρακτηρίζεται από μη ανταποδοτικότητα και από αντιπαραγωγικότητα, δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρά αντικείμενο διαλόγου, αφού στερείται – ήδη επί της αρχής – βασικών προϋποθέσεων.
Ερωτώ: Υπάρχουν υπολογισμένες προβλέψεις για τις ασφαλιστικές εισφορές; Ελήφθησαν υπόψη συγκεκριμένα στοιχεία και ποια είναι αυτά; Συνεκτιμάται η εισφοροδοτική ικανότητα; Λαμβάνεται πρόνοια για ρήτρα ανεπαρκούς φορολογητέου εισοδήματος;
Κι επιπλέον ένας «διάλογος» που συνοδεύεται με άστοχες αναφορές σε ταξικές διακρίσεις δεν ξεκινά καλά. Στο σημείο αυτό τίθεται το ερώτημα.
Σε ποια τάξη «προνομιούχων» ανήκουν οι νέοι δικηγόροι με μηδενικό εισόδημα έως 10.000 ή έως 15.000 ευρώ;
Σε ποια «ταξική διαστρωμάτωση» ανήκουν οι ως άνω της πενταετίας δικηγόροι, που την τελευταία πενταετία της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αγωνίζονται καθημερινά για την επαγγελματική τους υπόσταση και διαβίωση;
Πόσο θα «βοηθήσει» η οικονομική τους εξόντωση – ή ακόμη και η ποινική τους δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών – την ανάπτυξη της οικονομίας και την απασχόληση;
Το δικηγορικό σώμα πιστεύει στους κανόνες του διαλόγου, με στοιχεία και επιχειρήματα. Αγωνίζεται σθεναρά και σοβαρά για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και ορθολογικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ 1-2-2016 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 30-1-2016


Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στην Αθήνα σήμερα 22.01.2016 , αποφάσισε την συνέχιση των δικηγορικών κινητοποιήσεων με πανελλαδική αποχή διάρκειας έως και τη Δευτέρα 01.02.2016 και σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το Σάββατο 30.01.2016 για επανεξέταση της περαιτέρω στάσης του σώματος ενόψει των έως τότε εξελίξεων.

Συγκέντρωση και πορεία επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών

OΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

                               ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
                                                                           Αθήνα, 21/1/2016

Συγκέντρωση και πορεία επιστημόνων, αυτοπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών-Δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών  Συλλόγων Βασίλη Αλεξανδρή(βίντεο).
Νέα, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 21-1-2016 χιλιάδες επιστήμονες(δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α), αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αίτημα των Φορέων που διοργάνωσαν την αγωνιστική κινητοποίηση και επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή, είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό προσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση και οδηγεί όπως τονίζουν, στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.
Αμέσως μετά την επίδοση του ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι σύσσωμοι οι διαδηλωτές εκφράζουν την σαφή, συνολική και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης. «Πρόκειται» τόνισε «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σ΄ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο».
Ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο προσχέδιο, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να περάσει και ζήτησε να αρχίσει ένας ανοικτός διάλογος με όλους τους φορείς,  από μηδενική βάση. Διαφορετικά, επεσήμανε, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν παρόντες και θα απαντήσουν με συνέχιση των αγώνων.


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΚΠολΔ

Προς τον κ Πρόεδρο της Ολομέλειας
Σέρρες , 20.01.2016
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,
Με έκπληξη παραλάβαμε το από 20.01.2016 έγγραφό σας , με το οποίο μας ζητάτε να σας αποστείλουμε εγγράφως ζητήματα και προβλήματα που ανέκυψαν κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ , προκειμένου να τα συγκεντρώσετε και τα θέσετε στις «συζητήσεις» που θα ακολουθήσουν .
Σας θυμίζω κ. Πρόεδρε πως ειλημμένη και ανυποχώρητη θέση της Ολομέλειας και της συντριπτικής πλειοψηφίας του δικηγορικού σώματος είναι ότι ο Κώδικας αυτός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοσθεί στο ΣΥΝΟΛΟ του . Πιστεύω λοιπόν αυτή πρέπει να είναι και η δική σας θέση στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν , όπως γράφετε . Ότι δηλαδή ο Κώδικας αυτός δεν μπορεί να συνεχίζει να εφαρμόζεται .
Δεν καταλαβαίνω κατά συνέπεια την έννοια και τον σκοπό του εγγράφου , που μας αποστείλατε , προκειμένου να επισημάνουμε επιλεκτικά ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του κώδικα και τα οποία (έτσι το αντιλαμβάνομαι και συγχωρέστε με γι αυτό) πιθανόν να μπορούν να επιλυθούν .
Κύριε Πρόεδρε , σας θυμίζω ότι ήδη από τις 21.12.2015 έχετε στα χέρια σας αίτημα για τη σύγκληση της Ολομέλειας με τις υπογραφές 28 προέδρων δικηγορικών συλλόγων (το οποίο συνυπέγραψαν αργότερα και άλλοι πρόεδροι) με θέμα την στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας .
Επειδή πιστεύω ότι είστε θεματοφύλακας της νομιμότητας , αλλά και της ενότητας του σώματος , θεωρώ αυτονόητο ότι θα συγκαλέσετε την Ολομέλεια με τα θέματα , τα οποία περιγράφει το κείμενο που σας αποστείλαμε και συνυπογράψαμε οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων , σύμφωνα και με όσα ορίζει το αρ. 135 Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και στους προβλεπόμενους χρόνους .
Με εκτίμηση ,
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών
Παναγιώτης Γ. Καρίπογλου

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Άρθρο στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ του Βασίλη Ε. Αλεξανδρή, Προέδρου του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Το άρθρο στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟς
Δημεύεται το εισόδημα των δικηγόρων
Του Βασίλη Ε. Αλεξανδρή,
Προέδρου του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό χαρακτηρίζεται από καταστρατήγηση βασικών αρχών και θεσμών της κοινωνικής ασφάλισης. Διακατέχεται από μια ισοπεδωτική αντίληψη χωρίς επίγνωση της ισχύουσας πραγματικότητας αλλά και των επιπτώσεων των προτεινόμενων αλλαγών. Δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη ή από οποιαδήποτε σχετική ειδική και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση. Δεν επιλύει αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα.
  Ειδικότερα, το δικηγορικό σώμα οδηγείται κυριολεκτικά σε επαγγελματική και οικονομική εξόντωση. Η προτεινόμενη υπέρμετρη αύξηση των εισφορών σε ποσοστό 38,45%στο φορολογητέο εισόδημα, σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις του δικηγόρου, συνιστά εν τοις πράγμασι, δήμευση του εισοδήματος του κατά παράβαση του Συντάγματος καθώς και του άρθρου 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της  ΕΣΔΑ.
Ενδεικτικώς, σημειώνω ότι οι δυσμενέστατες επιπτώσεις στη διαβίωση του κάθε δικηγόρου θα έχουν ως αποτέλεσμα:
α. Την έξοδο από το επάγγελμα εκείνων που συμπληρώνουν τα συντάξιμα χρόνια με συνέπεια τη μείωση των εισροών στο σύστημα και την αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Σχετικώς υπολογίζεται ότι πρόκειται για 3.500 συναδέλφους.
β. Την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για την πλειονότητα των λοιπών συναδέλφων με όλες τις εντεύθεν δυσμενείς συνέπειες. Υπογραμμίζω ότι με το Ν. 4331/15 είχε προβλεφθεί η δυνατότητα υπαγωγής των νέων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με την εισφοροδοτική τους ικανότητα, καταβάλλοντας μειωμένες εισφορές. Της δυνατότητας αυτής, έκαναν χρήση περί τους 4.000 ασφαλισμένους του ΤΑΝ. Η ρύθμιση αυτή που δυστυχώς καταργήθηκε, ήταν επιτυχής. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 η εισπραξιμότητα αυξήθηκε εντυπωσιακά. Ως εκ τούτου, η προτεινόμενη δραστική αύξηση των εισφορών θα επιφέρει αύξηση ή μείωση των εισροών στο σύστημα; Η απάντηση είναι προφανής: Η κατά τα ως άνω δυσανάλογη αύξηση των εισφορών θα αυξήσει το μέγεθος των ανείσπρακτων οφειλών.
Η σύνολη σύλληψη του εν λόγω προσχεδίου στερείται λοιπό(και) κοινής λογικής. Πλήττει την ίδια την βιωσιμότητα του συστήματος, την απασχόληση και την ανάπτυξη.
Το δικηγορικό σώμα εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή του, διεκδικεί το δικαίωμά του στην επαγγελματική υπόσταση και ανάπτυξη. Δεν περιορίζεται, όμως, απλώς σ΄ έναν καταγγελτικό λόγο. Με το ψήφισμα που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ζητεί να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος στη βάση εμπεριστατωμένα τεκμηριωμένων προτάσεων για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και ορθολογικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Παρέμβαση Προέδρου ΔΣΑ και στο Mega
Παρέμβαση για το θέμα του ασφαλιστικού έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και στην τηλεοπτική εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, όπου επεσήμανε για μιά ακόμη φορά ότι οι δικηγόροι βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν επειδή απειλείται με δήμευση το εισόδημά τους.
Παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ο κ. Αλεξανδρής τον κάλεσε να απαντήσει εάν έχει προηγηθεί κάποια αναλογιστική μελέτη για τις προτάσεις του κυβερνητικού προσχεδίου και παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ένας δικηγόρος με εισόδημα 20.000 ευρώ ενώ πλήρωνε μέχρι τώρα για φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές 10.830 ευρώ, με τις προτάσεις του προσχεδίου της κυβέρνησης θα κληθεί να καταβάλει 13.800 ευρώ, δηλαδή το 69% του εισοδήματος του.

Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

   ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, Τ.Κ. 661 00
Τηλ.: 25210 - 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ: 25210 - 55332, 55455
http://www.dsdr.gr         e-mail: info@dsdr.gr


                                                                                                                            Δράμα 18-1-2016
                                                                                                                                                 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δ.Σ.Δ., την Κυριακή 17-1-2016, ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση μεταξύ του Προέδρου και του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και της βουλευτή Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Χαράς Κεφαλίδου, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. Συζητήθηκε το επίκαιρο θέμα της πρότασης του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό ζήτημα. Η κ. Κεφαλίδου συμφώνησε με τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας αλλά και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας περί απορρίψεως κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα λόγω της λογικής αυτού η οποία οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου, αλλά και γιατί οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και συνεπώς η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματός τους. 
            Ακολούθως συζητήθηκαν οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας.
            Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει μόνιμος και σταθερός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και της βουλευτή κ. Κεφαλίδου προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τις εξελίξεις τόσο στο επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού όσο και εν γένει στα προβλήματα τοπικά και μη που απασχολούν τον κλάδο.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Αναστάσιος Μ. Πούλιος



   

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΒΕΡΒΕΣΟΣ: "ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕΧΡΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ"

Συνέχιση των κινητοποιήσεων προανήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου
Η μικρή ελίτ των δικηγόρων δεν εκπροσωπεί τους χιλιάδες νέους συναδέλφους είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός.
Ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε ότι ακόμα και αν πληρώσουν 10 ή 100 δικηγόροι δεν θα καλυφθούν τα κενά για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να πληρώνουν αναλογικά ανάλογα με τα εισοδήματα τους, ενώ υπογράμμισε πως ο αρμόδιος υπουργός κάνει κάποιες σκέψεις που –όπως είπε- δεν λύνουν το πρόβλημα
Ερωτηθείς για τις συνέχιση των κινητοποιήσεων τους απάντησε πως οι δικηγόροι θα βρίσκονται στα "κάγκελα" ώστε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό.
Πηγή : parapolitika.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΟΣ: κ.κ. Διοικητές, Διευθύνοντες Συμβούλους και εν γένει Επικεφαλής Ο.Τ.Α., Τραπεζών, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ: κ.κ. Διοικητές, Διευθύνοντες Συμβούλους και εν γένει Επικεφαλής Ο.Τ.Α., Τραπεζών, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, Τ.Κ. 661 00
Τηλ.: 25210 - 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ: 25210 - 55332, 55455
http://www.dsdr.gr • e-mail: info@dsdr.gr
Δράμα 18-1-2016
Αριθ. Πρωτ. 8
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ: κ.κ. Διοικητές, Διευθύνοντες Συμβούλους και εν γένει Επικεφαλής Ο.Τ.Α., Τραπεζών, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ
Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι οι απασχολούμενοι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, με σχέση έμμισθης εντολής ή με σύμβαση των ανωτέρω οργανισμών, εμπίπτουν στην από 9-1-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στην από 12-1-2016 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, αλλά και στην από 14-1-2016 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας η οποία επικυρώθηκε από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας περί καθολικής αποχής έως την 22-1-2016 και καλούνται να εφαρμόσουν τις ως άνω αποφάσεις.
Σας επισημαίνουμε δε ότι οποιαδήποτε παράβαση των ανωτέρω αποφάσεων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τα αρθ. 152 επ. Κώδικα Δικηγόρων (Ν 4194/2013).
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
Αναστάσιος Μ. Πούλιος

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή, 22/1/2016

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                             Αθήνα, 14/1/2016
Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 14/1/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αμέσως μετά την μαζική πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Τα μέλη της Ολομέλειας επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων.
Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφάσισε:
α. Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.
β. Την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας(22-1-2016), προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν μεσολαβούσες εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής.

Πάνδημη Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία με αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου ασφαλιστικού που παρουσίασε η κυβέρνηση - Ψήφισμα

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                            Αθήνα, 14/1/2016

Πάνδημη Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία με αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου ασφαλιστικού που παρουσίασε η κυβέρνηση

Με μαζική και ενεργό συμμετοχή χιλιάδων δικηγόρων από ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη,14/1/2016, στην Αθήνα, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία του δικηγορικού σώματος. Αίτημα είναι η άμεση απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα που παρουσίασε η κυβέρνηση και η έναρξη κοινωνικού διαλόγου με όλους τους επιστημονικούς φορείς.
Η μαζική πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και με πανό, παλμό και συνθήματα, κατευθύνθηκε αρχικά στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τις θέσεις των Δικηγόρων.
Χιλιάδες νέοι και νέες δικηγόροι, μαζί με τους προέδρους της Ολομέλειας, διατράνωσαν την θέληση και την αποφασιστικότητα του κλάδου να μην περάσει το «δικηγοροκτόνο» όπως το αποκάλεσαν ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο οδηγεί σε δήμευση του εισοδήματός τους.  
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη όσον αφορά τις επιπτώσεις του ενώ με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλει, οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση την πλειονότητα των δικηγόρων και κυρίως τους νέους.
Η σθεναρή και καθολική αντίδραση του δικηγορικού σώματος στο εν λόγω σχέδιο, όπως επισφραγίσθηκε από τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία, συνεχίζεται με κλιμάκωση των αγωνιστικών τους  κινητοποιήσεων.
Το ψήφισμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που κατατέθηκε στη Βουλή έχει ως εξής:

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 14.1.2016
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σύσσωμο το δικηγορικό σώμα απορρίπτει κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.
Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
Οι δικηγόροι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματος.  
Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.
Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.  
Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση».

Στη συγκέντρωση και πορεία πήραν μέρος αντιπροσωπεία των Δικαστικών Επιμελητών ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων επιστημονικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δ. Πατούλης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ.α

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                   Αθήνα, 11/1/2016

Απόφαση του Δ.Σ του ΔΣΑ για ασφαλιστικό-κινητοποιήσεις
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας  συνεχίζοντας σήμερα Δευτέρα, 11/1/2016, στα γραφεία του Συλλόγου, την διακοπείσα, από την περασμένη Πέμπτη 7/1/2016 συνεδρίασή του, συζήτησε διεξοδικά τους τρόπους αντίδρασης του δικηγορικού σώματος απέναντι στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.
Το Δ.Σ του ΔΣΑ εκφράζοντας την ομόθυμη, απόλυτη και κατηγορηματική απόρριψη του κυβερνητικού αυτού σχεδίου εκ μέρους του συνόλου του δικηγορικού σώματος, αποφάσισε να συμμετάσχει στη τριήμερη αποχή που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη 14/1/2016, ημέρα που συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια να αχθεί, μετά την Πέμπτη, σε απόφαση καθολικής αποχής αόριστης διάρκειας όλων των δικηγόρων της χώρας.
Το Δ.Σ ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου, καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στο πανδικηγορικό-πανεπιστημονικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 14/1/2016, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ(12 το μεσημέρικαι πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.
Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι  τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος τους και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

O Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12-1-2016 έως και την Πέμπτη 14-1-2016 με αυστηρό το πλαίσιο χορήγησης αδειών (μόνο παραγραφές). Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας ύστερα και από συνάντηση με τα Προεδρεία των Δικηγόρων και των Συμβολαιογράφων για το συντονισμό των τρόπων αντίδρασής τους απέναντι στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε:
1. Αποχή των Δικαστικών Επιμελητών από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη

12-1-2016 έως και την Πέμπτη 14-1-2016 με αυστηρό το πλαίσιο χορήγησης αδειών (μόνο παραγραφές)

2. Σε νέα συνεδρίασή της την Πέμπτη να εισηγηθεί τη συνέχιση της κλιμάκωσης της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας
3. Να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 14-1-2016 στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση των Δικαστικών Επιμελητών στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή
4. Να παραμείνουν την Πέμπτη 14-1-2016 ημέρα συγκέντρωσης των Δικαστικών Επιμελητών κλειστά τα γραφεία των Συλλόγων και τα γραφεία των Δικαστικών Επιμελητών.
Υπογραμμίζεται ότι οι Δικαστικοί Επιμελητές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσει σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσει τις ροές εξόδου από το επάγγελμά τους".

http://www.legalnews24.gr/

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΧΗ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
(Δικηγορικού Συλλόγου Σερρων)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών , που συνεδρίασε εκτάκτως την 09.01.2016 , αποφάσισε τα εξής :
1. να επικυρώσει την από 09.01.2016 απόφαση της
Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων .
2. να καλέσει τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών σε αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12.01.2016 μέχρι και την Παρασκευή 16.01.2016 , οπότε και θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου .
3 . να διατυπώσει την έντονη αντίδραση των μελών του Συλλόγου μας σχετικά με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό , του οποίου ζητά την άμεση απόσυρση . Το σχέδιο νόμου , όπως παρουσιάστηκε , επιχειρεί την εξόντωση του μικρού και μεσαίου δικηγόρου και επαγγελματία και οδηγεί σε βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμα μας χιλιάδες συναδέλφους , καθώς κανένας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά με τις ασφαλιστικές εισφορές , που προτείνονται .
4. να απαιτήσει από τους βουλευτές του νομού μας να αντιληφθούν την κατάσταση που δημιουργείται και λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού , που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες . Ειδικά για τους συναδέλφους βουλευτές , η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοθετήματος , θα αποτελέσει λόγο διαγραφής τους από το Σύλλογο μας .
5 . να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου , στον οποίο αγώνα τιθέμεθα επικεφαλής .
6. να ζητήσει από την Κυβέρνηση επιπλέον : α) την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο , μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση των βασικών διατάξεων του , για τις οποίες αντέδρασε σύσσωμος ο νομικός κόσμος και β) την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς αμοιβών των δικαστικών επιμελητών , διότι με τις υπέρογκες αμοιβές που καθιερώθηκαν από την 01.01.2016 , είναι αδύνατη η πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια .
Σέρρες ,09.01.2016