ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Συγκρότηση Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 148 και 165 παρ. 9 του Ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (Α΄ 208) όπως ισχύουν.
2. Τα έγγραφα με αριθ. πρωτ: α) 751/31.10.2014 του Προέδρου του Αρείου Πάγου και β) 75/31.12.2014 της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού,
αποφασίζουμε:
Συγκροτούμε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων για διετή θητεία μέχρι 31.12.2016, αποτελούμενο από:
1. Τη Δήμητρα ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ του Ιωάννη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, αναπληρώτρια του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ως Πρόεδρο του Συμβουλίου, με αναπληρωτή αυτής, σε περίπτωση κωλύματός της, τον Νικόλαο ΛΕΟΝΤΗ του Αριστείδη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.
2. Τον Αντώνιο ΖΕΥΓΩΛΗ του Αριστείδη, Αρεοπαγίτη, ως τακτικό μέλος του Συμβουλίου, με αναπληρωτές αυτού σε περίπτωση κωλύματός του, τους Αθανάσιο ΚΑΓΚΑΝΗ του Βασιλείου και Αλτάνα ΚΟΚΚΟΒΟΥ του Παναγιώτη, Αρεοπαγίτες και
3. Τους Ανδρέα Θ. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ, Κωνσταντίνο Π. ΤΣΕΝΕ και Δημήτριο Ε. ΜΑΝΩΛΗ, δικηγόρους Αθηνών, ως τακτικά μέλη του Συμβουλίου, με αναπληρωτές αυτών τους: Νικόλαο Ε. ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ, Μιχαήλ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ και Ευθύμιο Β. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟ, δικηγόρους Θεσσαλονίκης και Δημήτριο Ι. ΚΟΡΦΙΑΤΗ, Θεμιστοκλή Θ. ΚΛΟΥΚΙΝΑ και Δημήτριο Γ. ΓΙΩΤΣΑ, δικηγόρους Αθηνών.
Καθήκοντα Γραμματέα του Συμβουλίου ασκεί ο Γραμματέας του Αρείου Πάγου ή ο νόμιμος αναπληρωτής του.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄139/΄22.01.2015).
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2015
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΠ.


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπ. Οικ. και το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνουν σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές της 25/01/2015, ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία πληρωμής της ειδικής αποζημίωσης των διοριζομένων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, κ.λπ., εντός του νομού της έδρας τους.

Αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε για την διαδικασία από την υπ΄αριθμ. 824/ 13.01.2015 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και να μελετήσετε τις οδηγίες και τα παραδείγματα συμπλήρωσης των εντύπων.
Υπενθυμίζουμε ότι η προσεκτική συμπλήρωση των εντύπων (Παράρτημα Ι, ΙΙ, ΙΙΙ) αποτελεί προϋπόθεση για την έγκαιρη και σωστή πληρωμή σας.
Στις «Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις» μπορείτε γρήγορα και εύκολα να ενημερωθείτε για τυχόν απορίες που έχετε.
_______________________________________________________________________________________________________________


Εφαρμογή για υποβολή της αίτησης για την Πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης


Η χρήση της εφαρμογής, γίνεται μόνο από πιστοποιημένους χρήστες του TAXISnet.
Με την χρήση των κωδικών του TAXISnet, συνδέεστε στην εφαρμογή και συμπληρώνετε:
• τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ( ΙΒΑΝ ) 
• σχετικά στοιχεία ταυτοποίησης ( Αρ. Δελτίου ταυτότητας και τηλέφωνο)
προκειμένου μετά από έλεγχο να γίνει η κατάθεση της ειδικής αποζημίωσης στον λογαριασμό που ορίζετε.


Διευκρινίζεται ότι από την ίδια εφαρμογή μπορείτε να βλέπετε και την τελευταία σας αίτηση που τυχόν έχετε υποβάλει για παλιότερες εκλογικές διαδικασίες: 
• Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές και Ευρωεκλογές 18ης και 25ης Μαΐου 2014,
• Επαναληπτικές εκλογές στους Δήμους Καισαριανής, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων 30ης Νοεμβρίου και 7ης Δεκεμβρίου 2014.


Για το λόγο αυτό με την 
αρχική σας σύνδεση στην εφαρμογή, πρέπει να επιλέξετε για ποια εκλογική διαδικασία ενδιαφέρεστε να αιτηθείτε.


Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2104802040 και 2104802325

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή Νομικών του Ε.Τ.Α.Α

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή Νομικών του Ε.Τ.Α.Α


Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ορίσθηκαν τα νέα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής Νομικών, του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων(Ε.Τ.Α.Α)
Νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομικών ορίσθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών  και της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής. Αναπληρωτής του ορίσθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του Δ. Σ του ΔΣΑ.
Στη Διοικούσα Επιτροπή Νομικών διορίσθηκαν τα παρακάτω πρόσωπα:  
α) Οι Αλεξανδρής Βασίλειος του Ευσταθίου και Παπάκος Νικόλαος του Σωτηρίου, εκπρόσωποι των Δικηγόρων, ως τακτικά μέλη με αναπληρωτές αντίστοιχα τους Βερβεσό Δημήτριο του Κων/νου και Σταματογιάννη Γεώργιο του Παναγιώτη.
β) Η Μαρία Πουλατζά Αγρέβη του Φωκίωνος, εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Ιωάννα Συμεωνίδη−Μπονέλη του Γεωργίου.
γ) Ο Τόλης Χρήστος του Θωμά, εκπρόσωπος των δικαστικών επιμελητών, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Δαμίγο Ευάγγελο του Κων/νου.
δ) Η Μαρία Κατσιαμπάκα του Παναγιώτη, εκπρόσωπος των υποθηκοφυλάκων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Πειρουνάκη του Ναπολέοντος.
ε) Ο Χρήστος Μαρτίνης του Ελευθερίου, εκπρόσωπος των συνταξιούχων δικηγόρων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Γεώργιο Παλαμήδη του Άγι.
στ) Η Σακελλαρίου Ευανθία του Νικολάου, προϊσταμένη Δ/νσης ΠΕ κατηγορίας του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Λουκά Σαμαρά του Ευαγγέλου, προϊστάμενος Τμήματος ΠΕ κατηγορίας, ομοίως.
Η θητεία των διοριζομένων θα είναι για τρία χρόνια.
Με την ίδια απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ(Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Αριθμός Φύλλου 10-15/1/2015) έγινε επίσης ο διορισμός αναπληρωτή Προέδρου,Κυβερνητικού Επιτρόπου και μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις  Διοικούσες Επιτροπές του Ε.Τ.Α.Α.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδοςσυναντήθηκε, μετά από πρόσκληση του, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, στον οποίον επέδωσε Υπόμνημα με τα επίκαιρα προβλήματα του κλάδου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                         Αθήνα, 19-1-2015

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενη από τους Νικόλαο Βαλεργάκη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Σταματογιάννη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Λάμπρο Γκάνη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και Δημήτριο Κωστόγιαννη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, συναντήθηκε, μετά από πρόσκληση του, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, στον οποίον επέδωσε Υπόμνημα με τα επίκαιρα προβλήματα του κλάδου που απαιτούν άμεση και κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση.
Το Υπόμνημα που υπέβαλε η Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:
             Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντ. Σαμαρά
                      Υπόμνημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
              1. Απονομή της δικαιοσύνης.
              Α. Ταχεία απονομή της δικαιοσύνης με την απόσυρση του υποβληθέντος σχεδίου του ΚΠολΔ και υποβολή νέου  σχεδίου που θα υιοθετεί τις ομόφωνες αποφάσεις Δικαστών και δικηγόρων.
              Β. Κατάργηση των υπέρογκων παραβόλων που καθιστούν απαγορευτική την προσφυγή των πολιτών στην δικαιοσύνη.
             Γ. Κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές
              Δ. Δημιουργία υποδομών σε έμψυχο δυναμικό (δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι) και κτιριακές εγκαταστάσεις ( δικαστικά μέγαρα, σωφρονιστικά καταστήματα).
.              2. Φορολογία.
              Α. Μείωση  του ποσοστού 26% στην φορολογία εισοδήματος από το πρώτο ευρώ και ειδική ρύθμιση για τους δικηγόρους πενταετίας.
              Β. Σταδιακή μείωση του ποσοστού 23% του ΦΠΑ με στόχο την πλήρη κατάργησή του.
              Γ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
           3. Ασφαλιστικές εισφορές.
              Α. Μείωση του ετησίως καταβαλομένου ποσού.
              Β. Ειδική ρύθμιση για τους δικηγόρους πενταετίας.
                                                 

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 

                                                         ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο Πρόεδρος του ΔΣΛ Δ. Κατσαρός εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος ΛΕΔΕ

Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας
 Λάρισα, 17 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά τη σημερινή συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΔΕ σε σώμα, ο πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Δημήτρης Κατσαρός εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Δ.Σ.. Κατά την προηγούμενη τριετή θητεία του οργάνου, ο κ. Κατσαρός κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου.
Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου:
Πρόεδρος: Δημήτριος Κατσαρός, Πρόεδρος Δ.Σ. Λάρισας
Αντιπρόεδρος: Κων/νος Ζέρβας, Πρόεδρος Δ.Σ. Θηβών
Γ. Γραμματέας: Άρης Ροζάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ηρακλείου
Ταμίας: Δημήτριος Στεφανίδης, Πρόεδρος Δ.Σ.  Φλωρίνης
Μέλη: Νικόλαος Παπάκος, Πρόεδρος Δ.Σ. Πατρών
Αθανάσιος Μακρυγιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. Λαμίας
Ευρώπη Αρτόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κιλκίς

Αναλυτική κατάσταση τµηµάτων που συµµετέχουν στην πιλοτική εφαρµογή του Συστήµατος Ασφαλούς Μετάδοσης αποτελεσµάτων µέσω κινητού

Ο "Πρακτικός Οδηγός" του ΔΣΑ προς τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την αποζημίωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις εκλογές της 25-1-2015 Αποφ. 824/13-1-2015 ΦΕΚ Β 24/2015


 Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους

..................................................................................................................

Άρθρο 2
Καθορισμός Αποζημίωσης
Στους δικαιούχους αποζημίωσης του προηγούμενου
άρθρου καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:
α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής
αρχής και στους αναπληρωτές αυτών, καταβάλλεται
ποσό εκατόν δέκα πέντε ευρώ (115,00 €) για κάθε ημέρα
απασχόλησης
β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και
στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό ενενή−
ντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης
γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρη−
σιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και
στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό
πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.
Άρθρο 3
Καθορισμός Ημερών Αποζημίωσης
α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής,
καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης.Στους αναπληρωτές εφόρους ορίζονται έξι (6) ημέρες
απασχόλησης.
β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του νομού
που υπηρετούν.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορί−
ζονται επτά (7) ημέρες απασχόλησης
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής
αρχής ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης.
ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους Νομούς
Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που
ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρει−
ες Α΄ και Β΄ Αθηνών, Νομού Αττικής, Α΄ και Β΄ Πειραιά,
Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες
απασχόλησης. Στους αναπληρωτές τους ορίζονται τρεις
(3) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι
δεν υπηρετούν στους νομούς αυτούς ως προς τους
οποίους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες.
iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του νομού
που υπηρετούν.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορί−
ζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης.
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής
αρχής ορίζονται τέσσερις (4) απασχόλησης .
iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που μετακινού−
νται σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που
ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συμπλέγ−
ματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος
και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και
Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου,
Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του
νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος
του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νομού
Χίου, Λήμνος και Αγίος Ευστράτιος του νομού Λέσβου,
στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλλόνησος, Σκία−
θος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του
Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση
για εννέα (9) ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερει−
ών. Στους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης
είναι πέντε (5).
Ειδικά οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα
νησιά Ρόδου, Κως, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν
να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους το
ανώτατο όριο ημερών απασχόλησης, ορίζεται το αντί−
στοιχο με την παράγραφο β.i του παρόντος άρθρου.
v. Εκτέλεση καθηκόντων γραμματέων των εφορευτι−
κών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας,
Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρη−
σιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας
και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, οι
ημέρες απασχόλησης είναι δύο (2).
Άρθρο 4
Δικαιούχοι προκαταβολής αποζημίωσης
και οδοιπορικών εξόδων
Η ορισθείσα, σύμφωνα με ανωτέρω άρθρα, ημερήσια
αποζημίωση καθώς και οδοιπορικά έξοδα προκαταβάλ−
λονται στους έφορους των αντιπροσώπων της δικαστι−
κής αρχής, στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής
και στους αναπληρωτές αυτών στις κάτωθι περιπτώσεις:
α. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά
τους εκτός του νομού όπου υπηρετούν.β. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά
τους στα νησιωτικά συμπλέγματα της παρ. β.iv. του
άρθρου 3 και θα μετακινηθούν εκτός της έδρας που
υπηρετούν.
Ειδικά οι δικαιούχοι που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου,
Κω, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν
καθήκοντα εντός της έδρας τους δεν δικαιούνται οδοι−
πορικά έξοδα και προκαταβολή της ημερήσιας αποζη−
μίωσης.
γ. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά
τους εντός του νομού που υπηρετούν στην περίπτωση
που για τη μετάβαση στο εκλογικό τμήμα απαιτείται
χρήση ακτοπλοϊκού μέσου.
δ. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά
τους, σε τμήματα ετεροδημοτών, εντός του νομού που
υπηρετούν και απαιτείται μετάβαση για την παράδοση
του εκλογικού σάκου σε εφετείο εκτός του νομού.
..................................................................................

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wE4q6ggiv8WTXdtvSoClrL8oXl4aC2zmBjtIl9LGdkF52dKwsMi1xmmyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5WIsluV-nRwO1oKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb_zFijF8ozm_m-V4oFL2iVD2BPpm4RdSFtJkOKNuU48uQlMeF

Παράταση μέχρι 30 Ιανουαρίου, χωρίς πρόστιμα, για την υποβολή δηλώσεων μεταβολών όπως απαλλαγή από ΦΠΑ για ακαθάριστα εισοδήματα έως 10.000 €

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ 2015
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000 ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με το Ν.4281/2014 άρθρο 251 ΦΕΚ Α 160/8-8-2014 σε συνδυασμό με την παραγρ.4 άρθρο 10 ΚΦΔ (Ν.4174/2013) καλούνται εντός 10 ήμερων από την αρχή του έτους να υποβάλλουν σχετική δήλωση για τυχόν απαλλαγή τους από την υποχρέωση δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ. 

    Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις οι υποκείμενοι στο φόρο των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν υπερέβησαν τα 10.000 ευρώ, μπορούν από την έναρξη της νέας διαχειριστικής περιόδου να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., εντός 10 ημερών και να υπαχθούν στο απαλλασσόμενο από τον ΦΠΑ καθεστώς. Μάλιστα η σχετική δήλωση δεν μπορεί να ανακληθεί πριν την παρέλευση διετίας, εκτός αν ο φορολογούμενος απολέσει κατά το δεύτερο έτος το σχετικό δικαίωμα λόγω υπέρβασης του ορίου
Με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, χωρίς την επιβολή προστίμων ή άλλων κυρώσεων, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων μεταβολών, οι οποίες υποβάλλονται εντός δεκαημέρου από την έναρξη της διαχειριστικής-φορολογικής περιόδου 2015.

Εκλογές 2015: Στις 15.01.2015 η κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας του Αρείου Πάγου, η κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων για τις βουλευτικές εκλογές της 25.01.2015 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15.01.2015 και ώρα 9:30 πμ.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Παράταση της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων λόγω των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015

Σε συνέχεια προηγούμενης εγκυκλίου του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοινώνει ότι λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας  για τρεις(3) εργάσιμες ημέρες πριν την διενέργεια των εκλογών και τρεις(3) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτές. Ετσι, τα Δικαστήρια της χώρας θα μείνουν κλειστά από τις 21/1/2015 έως και τις 28/1/2015.
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας να μείνει κλειστό για δύο επιπλέον ημέρες, ήτοι έως και τις 30/1/2015 ενώ τα Πρωτοδικεία Θεσσαλονίκης και Πειραιά  για μία επιπλέον ημέρα, δηλαδή έως και τις 29/1/2015

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αναστολή εργασιών Δικαστηρίων λόγω των βουλευτικών εκλογών

Με επείγουσα εγκύκλιό του προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς συλλόγους, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί τις ημέρες κατά τις οποίες επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των Δικαστηρίων, λόγω του εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των Δικαστηρίων επιβάλλεται να ανασταλούν δύο(2) εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22/1/2015 έως και 27/1/2015, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28/1/2015.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22/1/2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22/1/2015.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.
Από την αναστολή εξαιρούνται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.
http://www.dsa.gr/